Kan I huske dengang - Mads Steffens sikrede overtidssejr i vanvittig åbningskamp

Det er blevet torsdag, og dermed er det tid til at kigge tilbage i Henrik Olesens fine arkiver.

I dag hopper vi tilbage til 2014 – nærmere bestemt åbningskampen i sæsonen 2014/2015, hvor Thisted FC kom på besøg.

Sæsonen forinden havde Ringkøbing IF sikret sig sin bedste placering i 2. Division til dato, da holdet var blevet nummer seks i Vest-rækken, og de gode takter skulle fortsættes efter en kort sommerpause.

”Vi havde haft en god sæson forinden, hvor vi sluttede som 6’er. Vores forår var rigtig godt, og vi havde fået nogle spændende tilgange henover sommeren, så vi var meget fortrøstningsfulde. Og kampen mod Thisted var jo en fredag aften med fuld solskin og folk på lægterne, så vi var toptunet,” forklarer Mads Steffens, der endte med at få en hovedrolle i opgøret.

Og Ringkøbing IF startede også opgøret rigtig godt. Efter seks minutter sparkede Lennard Lauridsen en retur i nettet, og gav holdet den perfekte start på den nye sæson.

Desværre kom Thisted ind i opgøret på en lidt tilfældig scoring, og syv minutter før pausen bragte gæsterne sig også foran, og dermed var Ringkøbing IF bagud ved pausen.

Men i 2. halvleg kom Ringkøbing IF igen godt ud af starthullerne. Kasper Lauridsen blev skiftet ind i pausen, og på to identiske hjørnespark fik han først headet en udligning i nettet efter 52 minutter, og efter 63 minutter dukkede han igen op ved forreste stolpe og pandede bolden i mål.

”Så tænkte jeg sgu, at den måtte være der. Vi havde momentum, og Thisted så ud til at give op, men vi fik ikke lukket kampen, så til sidst skulle den bare holdes hjem. Men i det 90. minut sendte de et langt frispark op i vores felt, og efter en masse klumpspil fik Mikkel Agger udlignet, og så frygtede jeg lige pludselig, at Thisted kom buldrende,” siger Mads Steffens.

Og luften blev da også suget helt ud af de 627 tilskuere på Green Arena, men de fik noget at juble over til allersidst. Og det var takket være Mads Steffens og et hjørnespark i det 94. minut.

”Ved hjørnesparket står jeg midt på Thisteds bane, og bolden kommer ud til mig. Min første tanke var at hælde den ind i feltet igen, men jeg er ikke presset, og så tager jeg et par træk, lukker øjnene og sparker mod mål. Jeg rammer den ikke særlig godt, men den gik alligevel ind, og så var der ellers vild eufori,” fortæller Mads Steffens.

Og vild eufori var der i den grad. Green Arena eksploderede i vild glæde, og Mads Steffens fik også fejret sit eneste mål i RIF-trøjen på fantastisk vis.

”Det var mit bedste øjeblik på Green Arena. Det var jo fredag aften og sommervejr, så jeg fejrede selvfølgelig målet med at smide trøjen og juble i bar kasse nede ved hjørneflaget. Det kunne ikke være anderledes. Det gav et gult kort, men det er det bedste gule kort, jeg nogensinde har fået,” griner Mads Steffens, der ser tilbage på den dag med en masse glade minder.

”Hvis jeg tænker tilbage på de steder, jeg har spillet i 2. Division, så er det den kamp, der har haft den fedeste stemning, fordi alle gik helt amok til sidst. Det ser man ikke mange andre steder, og det var uden tvivl min bedste dag på Green Arena,” forklarer Mads Steffens, der sjovt nok også kan huske, hvordan den aften blev afsluttet.

”Det var jo fredag, så en del af os sluttede af med at fejre sejren på Crazy Daisy i Herning. Det var helt perfekt,” siger Mads Steffens med et stort smil.

Herunder kan du se hele seancen af Mads Steffens jubelscene, og hvis du vil se alle billederne fra opgøret, så kan det gøres her: https://bit.ly/2vt0jcW.