Kan I huske dengang - Jeppe Solgaard scorede, og Mads Petersen mistede håret:

Det er torsdag, og det betyder, vi skal et smut i Henrik Olesens gamle arkiver og se lidt tilbage. 

I sidste uge var vi tilbage i 2012, men i denne uge drager vi ikke helt så langt tilbage, da et ikonisk RIF-øjeblik udspillede sig i sidste spillerunde af 2016/2017 sæsonen, da Ringkøbing IF besøgte Kolding Boldklub. 

Det var sæsonen, hvor Ringkøbing IF rykkede op fra Danmarksserien til 2. Division, men det er ikke der, hvor vores fokus er.

Vores fokus er i stedet på et væddemål mellem Mads Petersen og Jeppe Solgaard, der blev indgået i vinterpausen som kort og godt gik ud på, at hvis Jeppe Solgaard scorede et enkelt mål, så skulle Mads Petersen af med håret.

Og før sidste spillerunde havde Ringkøbing IF sikret sig oprykning til 2. Division, men Jeppe Solgaard havde endnu ikke scoret, så der var kun en ting, spillerne fokuserede på. Jeppe Solgaard skulle score, og Mads Petersen skulle af med håret. 

”Jeg havde brændt en håndfuld store chancer i løbet af foråret, så Mads stak en del til mig til sidst, og fortalte mig, at jeg aldrig kom til at score. Det følte han sig sikker på, men alle holdkammeraterne ville jo også gerne se en scoring fra mig af, så Mads kunne miste håret,” fortæller Jeppe Solgaard. 

Faktisk ville holdkammeraterne gerne have forsvarsspilleren til at sparke straffespark, hvis den mulighed skulle byde sig, men ifølge væddemålet imellem de to, så ville en scoring fra 11-meter-pletten ikke gælde. 

Jeppe Solgaard måtte derfor finde en anden måde at score på, men det gjorde han også. 

Stillingen var 1-1 mellem Kolding Boldklub – Ringkøbing IF efter 37 minutter, da bolden endte ude på højrekanten hos Jacob Jay Andersen. Angriberen slog bolden ind foran mål, hvor den hoppede en enkelt gang i feltet, inden en fremadstormende Jeppe Solgaard headede læderet ind over stregen. 

”Det er egentlig Wael, der ude på sidelinjen råber, at jeg skal komme med i boksen, så jeg kan få scoret det mål. Da jeg så header til bolden, så ved jeg jo godt, hvad der skal ske. Mads skal være skaldet. Og der var jo en kæmpe glæde og eufori hos mig selv men også holdkammeraterne, der var mindst lige så glade for den scoring, så vi kunne få Mads ned med nakken,” forklarer Jeppe Solgaard. 

Og som du kan se på billedserien herunder, så var både Jeppe Solgaard og resten af holdkammeraterne godt tilfredse med den scoring. 

Og scoringen trak faktisk også så store smil, at Dagbladet Ringkøbing-Skjerns overskrift til kampreferatet lød: ”Målmand Mads Petersen mister håret efter scoring af Jeppe Solgaard.”

Og efter lidt tid røg håret da også. Til stor tilfredshed for målscoreren. 

”Ja, det var skønt at se, for køn det var han sgu ikke med karsehår,” griner Jeppe Solgaard til sidst.