Kan I huske dengang - Jakob Hedegaard siger undskyld

Det er torsdag, og det betyder, vi skal et smut i Henrik Olesens gamle arkiver og se lidt tilbage. 

I sidste uge var vi tilbage i 2012, hvor Otterup gæstede Ringkøbing IF og Green Arena, og dagens billede er faktisk fra samme kamp. 

Ugen før opgøret mod Otterup havde Ringkøbing IF været på besøg i Skanderborg. Ringkøbing IF var kommet bagud 0-1 efter fem minutter, og en halv time senere var opgøret så godt som tabt, da Jakob Hedegaard i forbindelse med et hjørnespark slog eller sparkede ud efter en modspiller. 

Efter det røde kort var Jakob Hedegaard så sur på sig selv, at han kørte direkte hjem i stedet for at se opgøret færdig. 

Og dermed vender vi tilbage til opgøret mod Otterup en uge senere, hvor 624 tilskuere var samlet på Green Arena. Èn af dem var Jakob Hedegaard, der var mødt op i en sort t-shirt, hvorpå der stod ’UNDSKYLD!!!’. 

Selvom det er en del år siden, så kan Jakob Hedegaard godt huske en smule fra den dag. 

”Jeg var så sur på mig selv efter mit røde kort i Skanderborg, at jeg bare kørte direkte hjem, hvilket man ikke gør. Jeg var kulturbærer og en af de vigtige på holdet, så det var både en undskyld til holdkammerater og alle omkring holdet. Folk grinede da lidt, for de regnede ikke lige med, at man stod der, så det var en måde at få lidt sjov ud af en dårlig situation,” fortæller Jakob Hedegaard den dag i dag, selvom han forventede, at der skulle være fokus på noget andet.

”Hvis du skal se tilbage på noget med mig, så troede jeg faktisk, det ville være mit fantastiske saksesparksmål, vi skulle snakke om. Og det må du meget gerne citere mig for,” forklarer han. 

Det er hermed gjort, men i første omgang kan I altså nyde billedet af Jakob Hedegaard, der ’siger’ undskyld herunder.