Jacob Sandal: "Jeg nyder stor tillid under Wael"

Når Ringkøbing IF på lørdag betræder det nye græstæppe på Spektrum Odder, så bliver det med stor sandsynlighed med en jubilar på banen.

Jacob Sandal, der har fået spilletid i samtlige kampe denne sæson - heraf syv fra start, runder nemlig kamp nummer 100 for Ringkøbing IF, næste gang han får spilletid, og det bliver nok i Odder. 

Men det stod ikke altid skrevet i stjernerne, at offensivspilleren skulle runde 100 kampe i RIF-trøjen i en alder af blot 23 år. Han kom godt nok til klubben som 14-årig fra Spjald, men et par afstikkere til Holstebro som U17 og U19-spiller satte tvivl om, hvor der skulle spilles som senior. 

”Der var et tidspunkt i Holstebro, hvor jeg tænkte, at jeg skulle slå igennem der. Der var jeg U19-spiller og spillede Jyllandsserie en del af tiden, men det er klart, at da jeg kom tilbage til Ringkøbing som anden års U19-spiller, så var det mit mål at skulle slå igennem på førsteholdet, og det gik jeg 100 procent efter,” forklarer Jacob Sandal.

Vejen ind til førsteholdet var dog ikke så nem for Jacob Sandal, der ikke havde mange kilo på kroppen som ungdomsspiller, og derfor er der blevet brugt meget tid i fitnesscenteret. 

”Jeg var lidt spinkel og skulle have flere muskler på kroppen, og det har krævet mange timer i styrkecenteret. Det er rutine nu efter fem-seks år, men i starten var det hårdt, og der gik jo nok omkring tre år, før jeg for alvor begyndte at kunne mærke resultaterne fra det,” siger han. 

Det begyndte også så småt at vise sig på banen, hvor Jacob Sandal fik nogle kampe hist og her, men det var først, da Nicolai Wael satte sig i trænersædet, at gennembruddet for alvor kom, og det er der et par grundet til. 

”Jeg nyder stor tillid under Wael, og der er plads til at lave fejl og komme videre igen, og det har uden tvivl gjort mig til en bedre fodboldspiller i dag. Mit største problem tidligere var det mentale. Jeg har altid vidst, at jeg godt kunne spille fodbold, men når man kommer op på førsteholdet, så har man mere tid på bolden, end man lige går og tror, men jeg gik og følte mig stresset hele tiden, dengang jeg kom op. I takt med at jeg er blevet ældre, og den tillid jeg har fået fra Wael, hvor man får plads til at udvikle sig, er det problem forsvundet,” fortæller Jacob Sandal, der også gerne sender et par råd videre til fremtidige ungdomsspillere, der skal forsøge at tage skridtet videre op på førsteholdet. 

”Man skal blive ved med at tro på det og arbejde hårdt. I starten er det ikke altid nemt, så det er bare at arbejde stenhårdt og gå en masse i fitness, så man er klar til at tage springet fra ungdomsspiller til seniorholdet. Samtidig skal man være klar over, at det hele kommer ikke på dag et, så det er vedvarende arbejde i lang tid,” fortæller han. 

Læs med igen i morgen, hvor Jacob Sandal snakker om yndlingspositioner, holdets udvikling under Nicolai Wael og selvfølgelig lørdagens kamp hvor Odder IGF venter.