Ivan Hansens hang til RIF blev skabt på Kings Road

Ivan Hansens fodboldkarriere var forholdsvis lang, men noget særligt var den ikke, understreger han smilende.

- Blandt andet symboliseret ved at jeg har været med til at rykke ned fra serie 5.

Vi sidder omringet af æstetisk nydelse i det bevaringsværdige byhus midt i Ringkøbing, som lidt endnu gør sig som showroom for Onecollection/House of Finn Juhl, og medejeren af virksomheden fortæller, at han trods sit begrænsede fodboldtalent bevarede sin store kærlighed til fodbold.

 Datter og søn viste vejen

Så måske var det i virkeligheden kærligheden til spillet, som gjorde både datteren Signe og sønnen Emil til fine fodboldspillere, selv om det ikke begyndte så godt – da Emil som lille scorede sit første mål, var det i eget net, fordi han ikke lige havde fanget, hvilken vej han skulle spille, og Signes første fodboldtræning foregik i gummistøvler.

Heldigvis havde de fars ambitiøse gener i kroppen, og Signe udviklede sig for eksempel så markant, at hun til et stort internationalt stævne blev kåret som både topscorer og stævnets bedste spiller, mens Emil med sine evner på en fodboldbane spillede sig frem til det daværende 2. divisionshold i Ringkøbing IF.

- Hvor de havde talentet fra? Jeg aner det simpelthen ikke, lyder det med undren fra deres far.

 Gik glip af mange mål

61-årige Ivan Hansen kom til Ringkøbing sammen med sin Lene for 25 år siden, da han sammen med sin kompagnon Henrik Sørensen købte Orla Albæk A/S, hvilket blev startskuddet til det, vi i dag kender som Onecollection, der blandt andet producerer designer Finn Juhls ikoniske møbler.

- Da vi flyttede til Ringkøbing, begyndte jeg ret hurtigt at følge RIF. Jeg kunne cykle til hjemmekampene på Kings Road, og der var altid et fantastisk arrangement omkring kampene. Inger og Erik Andersen sørgede for maden, og vi var en fast gruppe tilskuere i svinget tættest på udgangen, og vi gik altid ind fem minutter inden pausen, og så kom vi først ud 10 minutter inde i anden halvleg, fortæller Ivan Hansen, inden han grinende tilføjer:

- Er du klar over, hvor mange mål der bliver scoret i den periode.

 Svensk dommer fik besked

Da Emil begyndte til fodbold, snakkede han på et tidspunkt med en repræsentant fra RIF, og samtalen drejede i en retning, hvor Ivan Hansen til sidst spurgte: Vil det sige, at jeg skal have dårlig samvittighed, hvis jeg ikke engagerer mig i klubben?

- Han svarede bare ja, husker Ivan Hansen, som derefter engagerede sig sammen med sin kone, og siden fulgte mange år med kampe og stævner i både ind- og udland for familien.

Det var aldrig som træner i Ivan Hansens tilfælde, men han var der, og han gik op i det.

- Jeg tror i hvert fald, at der er en svensk dommer, som husker mig ret tydeligt. I en finale til et stævne i udlandet dømte han omspark til modstanderholdet, fordi deres skytte gled i forbindelse med sparket, fortæller han med en mimik, som rummer lige dele forundring og forargelse.

- Lige pludselig kunne jeg siger ret meget på svensk, husker Ivan Hansen.

 Er både sponsor og frivillig

Temperament har han, men vejen indtil det er som regel lang og snørklet, fordi de store følelser er pakket ind i tykke puder af blødt vat.

Ivan Hansens hjerte for fodbold og især Ringkøbing IF er stort, hvilket han blandt andet viser ved fortsat at være loyal storsponsor samt frivillig arbejdskraft sammen med sin kone, der er én af de uvurderlige Tanter i klubben.

Børnene er ikke længere aktive i klubben, så umiddelbart var det let at bruge både tid og penge på noget andet.

- Jeg er heldig med, at jeg har en meget forstående kompagnon, siger Ivan Hansen om Henrik Sørensen.

- Jeg mener ikke, at RIF skal stille sig tilfreds med at være danmarksserieklub. Ambitionsniveauet skal være højere, for divisionsfodbold er bare mere sexet end fodbold i serierne, siger Ivan Hansen, som ikke vil høre tale om, at der kan være udfordringer for et mindre samfund som Ringkøbing i forhold til succes på fodboldbanen.

- Hobro har været i Superligaen i mange år, ikke?

 RIF skal højere op

Ivan Hansen skifter mellem at sidde afslappet i Finn Juhls plysforede Pelican-stol, og til at sidde helt ude på stolens forkant, hvilket hele tiden harmonerer fint med den måde, snakken om fodbold udvikler sig på.

- Jeg er vildt engageret i RIF stadigvæk, men vi skal videre, højere op igen, og det støtter jeg gerne op om. For eksempel begrænsede vi ikke vores sponsorat trods nedrykningen fra 2. division, fortæller Ivan Hansen.

Det viser med al tydelighed, at sponsoratet er lige så meget kærlighed som business, og han siger det, mens han sidder helt ude på kanten af Pelican-stolen.

Hvor han bliver.

- Vi har et unikt set up i RIF – jeg har været på andre stadions, hvor man ikke engang kunne få en pølse – mens vi disker op med mad, vin, øl, events og en kæmpe skare af fantastiske frivillige. Sportsligt skal vi løfte os igen, så tingene rimer bedre på hinanden, mener han.

Han glider roligt tilbage i stolen, og i første omgang bliver han der, da snakken glider over i engelsk fodbold.

 Den smukkeste røde farve

Ivan Hansen har en svigersøn, som holder med Arsenal, så ham ringer jeg ikke lige til i dag, konstaterer han tørt med reference til Arsenals nederlag til naboerne fra Tottenham dagen før, men dybest set interesserer han sig kun for én klub i England.

- De spiller i rødt, og det er ikke Manchester United, understreger han kraftigt med en snert af temperamentet bag puderne af vat.

Og så rykker han frem på stolekanten igen.

- Liverpool FC’s røde trøje er den smukkeste i engelsk fodbold, den har i modsætning til alle andre røde trøjer en anderledes og smuk dybde. Faktisk betragter jeg mest Manchester United som et mindre forstadshold, siger Ivan Hansen.

Glimtet i øjet er der igen, men han mener det.

Ivan Hansen har noget med traditionsrige klassikere – arbejdsmæssigt er det blandt andre Finn Juhl, fodboldmæssigt er det Liverpool FC, Esbjerg fB og ikke mindst Ringkøbing IF.

- Og sidstnævnte skal vi have tilbage i divisionerne.

Faktaboks
Ivan Hansen
Alder: 61 år
Civil stand: Gift med Lene
Børn: Tanne, Signe og Emil
Bopæl: Ringkøbing
Job: Medejer af Onecollection/House of Finn Juhl
Fodboldkarriere: Peakede i serie 5
Favoritfodboldklubber: Ringkøbing IF, Esbjerg fB og Liverpool FC
Diverse: Onecollection/House of Finn Juhl er storsponsor i RIF, og derudover arbejder både Lene og Ivan som frivillige i klubben