Holk, Andreas og Lauge fortsætter turene vestpå. Ny aftale på plads.

De tre musketerer, Lauge, Mikkel og Andreas, valgte i sidste uge at forlænge aftalen med RIF frem til sommeren 2022. En forlængelse alle i klubben selvfølgelig er glade for, og som medvirker til at sikre stabilitet og kontinuitet i truppen.

Årsagen er selvfølgelig, ifølge Mikkel og Lauge, hele setuppet i klubben, gode faciliteter, dygtige trænere, de mange frivillige og den store opbakning til holdet i lokalområdet. Men et er den seriøse begrundelse, noget andet hvad der måske reelt ligger bag, og hvad Mikkel og Lauge har lovet og garanteret i baglandet. Mere om det sidst i artiklen.

Færdig med ungdomsuddannelsen, et måske to års arbejde og så begynder mange unge vestjyder at kigge øst over. Videregående uddannelse, men også så meget andet. En flytning fra de trygge hjemlige rammer til en storby er også en dannelses- og modningsrejse. Storbyen har bare i sagens natur meget at byde på, og som ung er det næsten bare at hive ned fra hylderne. Håbet er selvfølgelig, at mange efter årene med uddannelse og det pulserende storbyliv vender tilbage til Vestkysten.

Deres udsendte reporter har talt med Mikkel og Lauge om forlængelsen, ambitionerne og mødet med storbyen. For begge har Aarhus været en god oplevelse. Mikkel arbejder lige nu for et cateringsfirma, hvor han bringer mad ud til fx børnehaver og virksomheder og Lauge er i gang med en læreruddannelse. Den tredje musketerer, Andreas, læser på Handelshøjskolen

Mikkel og Lauge bor også sammen i Smilet By og i nærmest mistænkelig enighed, siger de: ”Det har været super godt og tiltrængt at komme til en større by. Det er dog ikke meget, vi ser til Aarhus i hverdagen grundet studie/arbejde og fodbold. Men i weekenderne nyder vi godt af byen, og så gør det ikke noget, at der er billige jägerbombs på den lokale”.

Efterårssæsonen i danmarksserien har været tilfredsstillende, hvis man spørger de to. ”Sæsonen har været super fin. Vi har næsten fået dobbelt så mange point sammenlignet med sidste efterårssæson. Der har været mange gode præstationer både individuelt og holdmæssigt. Der har selvfølgelig også været kampe, hvor vi har skuffet, og ikke spillet op til vores niveau, men sådanne kampe vil altid komme.

Når træningen igen starter midt januar, og turneringen skydes i gang i marts, så er ambitionen klar for Mikkel og Lauge. ”Målet for holdet må helt klart være fortsat at bide sig fast i toppen og sigte efter en oprykning. Vi har holdet til at skulle spille divisionsfodbold, så længe der bliver længere og længere mellem de dårlige præstationer”. Mikkel har en personlig ambition om at score flere mål i foråret, end han gjorde i efteråret. Og som han med et skævt smil siger: ”..og undgå at skyde flere straffespark” med reference til det misbrugte straffespark mod Nørresundby. For Lauge drejer det sig mest om at holde sig skadesfri, og med et ønske om at få lov til at tage bare et enkelt frispark i løbet af forårssæsonen.

Og så kommer vi til deres måske egentlige og reelle begrundelse for at forlænge med klubben. Godt nok er de glade og tilfredse med forholdene i klubben, men som stærkt medvirkende til deres forlængelse er klubbens forlængelse med cheftræner Claus Christiansen. Og ikke udelukkende for hans fodboldfaglige kompetencers skyld og heller ikke fordi, de kan køre med ham fra Aarhus. Drengene har nemlig lovet Claus` kone Anne, at de vil holde lidt øje med Claus på vejen til og fra træning. Som de med ungdommelig overmod udtaler: ”Efter en snak med Anne var vi nødt til at sikre os, at turene hjem fra træning ikke altid ender på tanken i Vorgod. Han skulle jo nødig lægge sig ud... Hun håber på, at han kan komme lidt i form igen.

Om der så kommer et efterspil på Mikkel og Lauges kække slutbemærkning, det må tiden vise. Det kunne jo godt være, at cheftræneren kunne få øje på et ekstra pund eller to hos de to formastelige, som så skulle løbes væk, når træningen starter op igen i januar.