Hip hurra og tillykke til RIF

De historiske værker fortæller, at der var lidt palaver den 29. marts 1900 på Jernbanehotellet i Ringkøbing.

Det udviklede sig heldigvis ikke til korporligheder, for det handlede dog kun om etableringen af en fodbold- og cricketklub, hvilket til sidst landede på stiftelsen af en forening, der skulle omfatte al god idræt.

I spidsen stod bogtrykker Christensen, og han havde et stærkt hold bag sig i skikkelse af lærer Hørup, købmand Christensen, urmager Fogh samt cigarsorterer Budz - Ringkjøbing Idrætsforening var født.

Lige præcis i dag fylder RIF 121 år, og der er grund til at lette på hatten og bukke dybt for de innovative mennesker på Jernbanehotellet.

De skabte et fundament for idræt, glæde, store oplevelser og livslange venskaber i en tid, hvor eksempelvis fodbold blot var et modefænomen i det mondæne Kjøbenhavn, mens stort set ingen havde hørt om håndbold endnu.

Siden skabte blandt andet fodbold, håndbold, gymnastik og atletik liv i RIF, og i dag står vi med en forening, hvor der hver dag stadig høres mange både unge og gamle grin samt jubelbrøl - og det er værd at huske på en dag, hvor det er tilladt at fejre fødselsdagen med et stykke kage.

Stort tillykke til os med de 121 år - og tak til de tusindvis af mennesker, som har været eller er en del af en forening, som både rummer gode folk og al god idræt.

NB: Billedet er fra en tid, hvor der åbenbart var gode tilbud på grønne svedbånd ...