God energi i en hård periode

Cheftræner Claus Christiansen og spillerne i Ringkøbing IF afslutter lørdag den første træningsuge efter sommerferien, og cheftræneren har en formodning om, at spillerne går på weekend med ømme ben.

- Vi er i en hård periode lige nu, sådan er det altid i en opstart, men spillerne kommer med masser af god energi, så det har været en fin første uge, siger Claus Christiansen.

Specielt torsdagens træning var med høj intensitet, og det betød blandt andet, at Claus Christiansen droppede de hårde løb.

- Jeg har sagt til spillerne, at hvis intensiteten og energien er høj og god nok i træningen, er det ikke tvingende nødvendigt med den sure løbetræning, for det giver meget med spiltræning også, hvis spillerne investerer det, der skal til.

I den kommende uge venter endnu en hård uge – tre træninger og testkampe både onsdag og lørdag – og det bliver også en uge, hvor alle i den nuværende trup bliver samlet.

- Vi tager også et spillemøde, hvor vi snakker om forskellige praktiske ting – blandt andet skal vi orientere om en afslutningstur, for det skal der være. Det er med til at styrke sammenholdet i truppen, og det bliver et fokusområde for os. Alle spillere behøver ikke at elske hinanden, men de skal gide at løbe og kæmpe for hinanden, og fundamentet for det bliver blandt andet skabt ved at være sammen under mere afslappede former, slår cheftræneren fast.

Antalsmæssigt er truppen endnu ikke så stor som ønsket, men det sker løbende, og Claus Christiansen benytter også muligheden for at se nærmere på en gruppe af U19-spillere, som får lov at træne med - det drejer sig om Tobias Jensen, Kristian Bilberg, Niels Obling og Zacharias Sørensen.

- De unge spillere er meget motiverede for at være med, og det giver os i staben muligheder for at tjekke det næste lag i klubben, så det er på alle måder en god løsning, siger Claus Christiansen.