Fra Turf Moor, Burnley til Green Arena

På trods af sine unge alder så har 20-årige Arman Taramis allerede oplevet mere end meget ældre fodboldspillere. Sidst med et ophold i det nordlige England hos Burnley, hvor han som U19 spiller fik en 2-årig kontrakt med option. I Burnley spillede han kampe på deres U23 hold (reserveholdet), inden han desværre brækkede kravebenet, og efterfølgende fik kontrakten ophævet. Arman har været tilbage i hjembyen Herning siden juli i år.

Nu handler det for Arman at finde ind til kernen i fodbolden, nemlig glæden og motivationen, og den skal genskabes i Ringkøbing. Ambitionerne er der stadig, og håbet for fremtiden er at kunne leve af at spille fodbold. I første omgang har Sportschef Nicolai Wael og Arman lavet en aftale for resten af året, og så må tiden vise, hvad det ender med.

Arman siger om valget af Ringkøbing IF: ”RIF er en god klub. God til mennesker og samtidig en ambitiøs klub. Jeg kender lidt til klubben gennem besøg på Green Arena tidligere, og fik i denne omgang klubben anbefalet af tidligere spiller i RIF Iskender Arslan, og så kender jeg Anel Hamzic og hans familie i Ringkøbing. Nu har jeg trænet med en lille uges tid, og jeg har et rigtigt fint indtryk af både spillere, trænere og faciliteterne. Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang og hjælpe klubben, og det gør jeg vel bedst ved at score nogle mål”.

At få en kontrakt med en Premier League klub får man ikke uden talent, benhårdt arbejde og masser af vilje og stædighed. Arman begyndte sin fodboldkarriere i Herning Fremad, men rykkede ind til FCM som U14. Som U17 flyttede han sydpå til SønderjyskE, hvor han senere blev udtaget til U19 landsholdet. Her blev det til 5 landskampe og 2 mål.

Det var netop i en træningskamp for landholdet i Irland, at en scout for Burnley så den fysiske stærke angriber, og efter to ugers prøvetræning fik han så den 2-årige kontrakt.

Nicolai Wael siger om Arman: ”Det er en fysisk stærk angriber vi får i truppen. Man kan godt se, at Arman har været dygtig i fitness lokalet i Burnley. God med begge ben, og så kender han altså vejen mod målet”.

Arman er udtaget til kampen i morgen mod Kjellerup, og kan således få debut allerede efter en uges træning i klubben. Held og lykke til Arman og holdet i morgen mod Kjellerup.

Deres udsendte måtte til sidst i samtalen med Arman spørge ind til, om han og det øvrige Burnley U23 hold havde spillet mod Liverpools U23 hold i den periode, hvor han var på holdet, og ja, det havde de. Og de måtte så rejse fra Liverpool med et 3-1 nederlag!