Forholdet til Ringkøbing IF er stærkt for Lauge Olesen

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor folk antyder, at det bliver en lejlighed med gang i – vi er da så rolige.

23-årige Lauge Olesen griner, da han kommenterer de mange sarkastiske bemærkninger, der møder ham og holdkammerat Mikkel Holk, fordi RIF-spillerne efter sommerferien skal dele en lejlighed i Århus.

Forleden bekendtgjorde Mikkel Holk, at han fortsætter fodboldkarrieren i RIF, og det samme gør Lauge Olesen heldigvis trods flytningen til Smilets By.

- Jeg føler, det er her, jeg hører til. RIF er den klub, jeg helst vil spille i, hvis det på nogen måde lader sig gøre, og heldigvis lykkedes det at lande en aftale. Mit forhold til den klub er meget stærkt, siger Lauge Olesen.

Han skiftede til RIF fra Spjald, da han var U13-spiller, og siden har han følt sig godt tilpas i omgivelser, han beskriver som meget fine.

- Derudover er RIF beriget af en kæmpe flok frivillige, som betyder alverden for klubben, og samtidig befinder jeg mig rigtig godt i en trup med gode spillere og mennesker.

Da Lauge Olesen i sin tid begyndte at snuse til førsteholdet, var han kun U19-spiller, men da han så småt begyndte at finde sig til rette, sendte en skade ham på sidelinjen i et år.

I denne sæson har han dog for alvor etableret sig på klubbens bedste mandskab, og han har gjort det i en periode, hvor han har dækket mange forskellige positioner på holdet.

- Jeg har prøvet lidt af hvert, og det har krævet mange omstillinger, men omvendt lærer man også meget af det, siger Lauge Olesen, som indledte sin førsteholdskarriere som venstre back, men siden er det blevet til kampe som både kant, angriber og central midtbanespiller.

- Jeg ved faktisk ikke, om jeg ser mig selv som venstre back eller offensivspiller, for selv om det krævede stor tilvænning at spille venstre back, begyndte det at gå okay, lyder det ydmygt fra RIF-spilleren.

Efter sommerferien går han i gang med lærerstudiet, men der venter også arbejde med at løfte RIF-mandskabet et niveau op i den kommende sæson.

- Ambitionen er da, at vi skal med i toppen af rækken, og jeg synes, det tegner godt i forhold til at få bygget en stærk trup til opgaven. Derudover har de unge allerede imponeret i denne sæson, og øget rutine til dem bliver kun en fordel for klubben og holdet i den kommende sæson, forudser Lauge Olesen, som glæder sig over, at han igen indtager rollen som flittig målscorer.

- Jeg går da efter at blive topscorer, siger han med glimt i øjet, og han har også en hurtig kommentar til, at den kommende roomie Mikkel Holk givetvis har samme plan.

- Det kan godt være, men han får i hvert fald ikke bolden fra mig i morgen, siger en grinende Lauge Olesen inden lørdagens sæsonafslutning på hjemmebane mod Nørresundby.

Det skal sportschef Nicolai Wael nok holde øje med, men mest af alt glæder han sig over, at Lauge Olesen også er en del af RIF-truppen efter sommerferien.

- I høj grad. Lauge har i denne sæson været en vigtig spiller for os, og uanset placering på banen leverer han altid 100 procent, hvilket vidner om en alsidig og omstillingsparat spiller, der ønsker at tjene holdet bedst, siger Nicolai Wael.

Han kalder Lauge Olesen en vigtig brik i bestræbelserne på at skabe en RIF-trup, som i den kommende sæson udskifter nedrykningsspillet med den sjovere ende af rækken.

- Med sin fart og løbevillighed er Lauge et stort aktiv, og han supplerer med mange afgørende sekvenser i kampene – både som oplægger og målscorer. Det glæder vi os til at se meget mere af i fremtiden, og derudover ved vi, at vi også får et humørfyldt og godt menneske, som hele klubben nyder godt af, siger RIF-sportschefen om endnu en vigtig forlængelse.