Foråret banker på døren i Skive

Næsten fire måneder. 117 dage. Lige i underkanten af 170.000 minutter. 

Så lang tid siden er det, at Ringkøbing IF har spillet om point i 2. Division, men i morgen aften går det endelig løs igen.

Destinationen er Skive, som er placeret på rækkens andenplads efter et stærkt efterår, og der hersker ingen tvivl om, at skibonitterne går efter en hurtig tilbagevenden til landets næstbedste række.

Det har man også set i vinterpausen, hvor holdet har lejet Martin Egelund i Esbjerg fB, hentet Kenneth Nielsen i Kjellerup IF og sidst men ikke mindst hentet den tidligere Superliga-angriber André Bjerregaard. 

Hos Ringkøbing IF er vinterpausen også blevet brugt til et par udskiftninger i truppen. Ud er gået Marcos Ugarte, Joshua Luther, Matias Thorup, Jesper Lange og Jonas Magnussen, mens Casper Petersen, Mikkel Brogaard Petersen, Taofik Lucas-Walker, Rasmus Rask og Eduard Puga alle er nye spillere i folden. 

Opgøret i mellem Skive IK – Ringkøbing IF vil blive sæsonens tredje møde for de to mandskaber, der mødte hinanden to gange helt tilbage i august. 

Her blev Ringkøbing IF ekspederet ud af Sydbank Pokalen med 1-5 nederlag til Skive IK, men to uger efter besejrede Ringkøbing IF så skibonitterne med 1-0 i 2. Division, da Jacob Sandal scorede kampens enlige mål i det opgør. 

Det er måske begrænset, hvor meget holdene kan bruge disse to kampe til noget, når man tager i betragtning, at det er seks måneder siden, og der samtidig har været udskiftninger i begge trupper. Men der hersker ikke nogen tvivl om, at RIF-spillerne godt kan huske sejrens sødme fra det omvendte opgør i 2. Division.

Det bliver dog en rigtig svær opgave på Hancock Arena i Skive. Her har hjemmeholdet nemlig vundet seks kampe, spillet en enkelt uafgjort samt tabt en enkelt kamp. 

På udebane i denne sæson har Ringkøbing IF også spillet otte kampe, og her er det blevet til tre sejre, en uafgjort og fire nederlag. Med til historien her hører dog også, at Ringkøbing IF har mødt alle andre top seks hold på udebane – lige bortset fra Skive IK. 

Til morgendagens opgør kan holdet samtidig se frem til en rigtig god opbakning, da en bus fyldt med RIF-fans tager turen til Skive for at støtte dem, ligesom rygterne går på, at en del også selv tager de små 100 kilometer nordøst på i bilen.

Det håber vi selvfølgelig på at mange gør, men hvis man har valgt at blive hjemme i Ringkøbing, så kan man selvfølgelig også følge kampen på Facebook, høre den på Radio Max eller se den liva via følgende link: https://mycujoo.tv/video/skive?id=23322.

Kickoff er i morgen aften klokken 19:00 på Hancock Arena i Skive.