Et glædeligt gensyn venter på Green Arena

- Jeg var med til at spille Ringkøbing IF ned i danmarksserien, så nu vil jeg være med til at spille klubben tilbage i 2. division.

Martin Egelund er efter et års pause tilbage på Green Arena efter sommerferien, og den kreative offensivspiller er det med stærke intentioner om at gøre en forskel.

- Jeg skal i gang med den toårige finansøkonom-uddannelse til sommer, og da jeg sidst var i RIF, havde jeg en rigtig god tid. Det endte desværre skidt med en nedrykning, men nu vil jeg gerne bidrage til at skabe et fundament, der trækker divisionsfodbold tilbage til klubben, siger Martin Egelund, som lørdag eftermiddag blev præsenteret i loungen inden sæsonens sidste kamp på Green Arena mod Nørresundby.

Den del stod sportschef Nicolai Wael for, og han er én af årsagerne til, at Egelund vender tilbage til Vestjylland.

- Jeg havde det rigtig fint med Nicolai, da jeg sidst var i klubben, og jeg kender desuden Klaus Moesgaard godt, så ham har jeg løbende talt med. Jeg ved, at RIF har et godt og professionelt set up, og fra Moesgaard ved jeg også, at det ikke har ændret sig, fortæller Martin Egelund, der nåede at spille få kampe under nuværende cheftræner Claus Christiansen inden skiftet til FC Sydvest.

- Jeg nåede ikke at få et tæt forhold til ham, men Claus virker som en rigtig stærk træner, så jeg glæder mig.

Martin Egelund fik sin fodboldopdragelse i Esbjerg fB, og han har langt fra opgivet en fremtid med fodbold som det primære omdrejningspunkt, men i første omgang fokuserer han på RIF og sin kommende uddannelse.

- Jeg er nødt til at tænke på et liv uden fodbold, og et studie er aldrig spildt. Nu tager jeg det stille og roligt, mens jeg satser på at gøre det rigtig godt i RIF, og så må vi se, hvad der sker derfra, siger Martin Egelund, som har fulgt sin på én gang tidligere og kommende klub i det seneste år.

- Det har jeg, og jeg havde håbet, at det gik bedre, end det gjorde. Omvendt er der mange unge spillere, og der har været en del skader i den snart forgangne sæson, så jeg håber på, at jeg kan være med til at løfte RIF tilbage til divisionerne. Det er i hvert fald det, jeg vil arbejde stenhårdt for, siger Martin Egelund.

For sportschef Nicolai Wael er det glædeligt, at en stærk spiller vender tilbage til klubben, og det får ingen indflydelse på klubbens overordnede strategi, der handler om en stamme af spillere med lokal forankring.

- Vi har pointeret, at spillere af egen avl er afgørende for klubben i fremtiden, og det er der ikke ændret på, men vi ved også, at der skal noget ekstra til, hvis vi igen skal spille divisionsfodbold, og det ekstra kommer Martin med, siger Nicolai Wael.

RIF-sportschefen understreger, at det er nødvendigt for at løfte holdet og klubben til nye højder, og han har arbejdet længe på Martin Egelunds comeback i klubben.

- Ja, det har været længe undervejs, men vi ved, at han både i kamp og træning kommer med det, der skal til, og derudover er det en kæmpe fordel, at han allerede kender klubben indefra, mener Nicolai Wael, der kalder det et godt og sundt tegn, når en så stærk spiller vender tilbage til klubben, og sportschefen ser meget frem til at se, Martin Egelund gøre comeback i RIF-trøjen.