En super midtbanespiller er tilbage i RIF. Byd Jonas Magnussen velkommen.

Mange samtaler over den sidste måned, men nu er det endeligt bekræftet. Jonas Magnussen vender tilbage til klubben, han forlod efter 1½ år i januar 2019. Og som Jonas selv udtrykker det, så har han egentlig aldrig været i tvivl om, at det skulle være RIF igen, når han vendte hjem fra København og senest Göteborg.

Jonas, årgang 1998, har fået sin fodboldmæssige opdragelse i EFB, i øvrigt sammen med Oliver Nielsen, Klaus Moesgaard og Martin Egelund. Han drog så nord på til Ringkøbing som 1.årssenior i sommeren 2017, og var så her frem til januar 2019. Her spillede han bl.a. sammen med en anden Esbjerg dreng, Nicolai Pape, så det er næsten en reunion med gamle venner, når Jonas møder ind til sæsonopstart.

Sportschef Nicolai Wael er begejstret for den i første omgang 1.årige aftale med Jonas. ”Jonas er en forstærkning i en allerede stærk trup. Han er en på mange måder en klassisk midtbanespiller med en fremragende teknik og et godt drev frem ad banen. Han kan også spille ude på kanten, og den fleksibilitet er godt at have på holdet. Og så er han i besiddelse af et udpræget vinderinstinkt. Svært ikke at være en glad sportschef i RIF for øjeblikket”.

Da Jonas forlod Vestjylland og tog turen østover til København, så var det 2.divisionsholdet Brønshøj, der fik glæden af Jonas` fodboldkompetencer. Her var han fast mand på hvepsenes midtbane i de 2½ år det blev til i klubben. ”Jeg havde en rigtig god tid i Brønshøj, hvor der var en fin klubånd og altid medlevende fans på lægterne. Kampene mod arvefjenden Frem husker jeg særligt godt, for med op mod 1500 tilskuere rundt om banen, så blev der ikke sparet på noget som helst. Brønshøjs fangruppe, The Drunking Army, kunne overdøve stort set alt”. 

Efter opholdet i Brønshøj tog Jonas over sundet til Göteborg bydelen Västra Frölunda, hvor han fra sommeren 2021 til sæsonafslutningen i december spillede for klubben Utsiktens BK i den svenske 2.division. Jonas var dermed med til at spille klubben op i den næstbedste svenske række, Superettan, inden han besluttede sig for at vende snuden hjemover.

Jonas er glad for at vende tilbage til RIF, som han kun har positivt at sige om. ”Jeg oplevede min første tid i klubben som fantastisk. Gode forhold for spillerne, gode trænere og et super setup hele vejen rundt. En ambitiøs klub, hvor det sociale også har sin naturlige plads. Ringkøbing skal ikke ligge nede i Danmarksserien, og det ville være mig en kæmpe fornøjelse at være med til at spille klubben tilbage i divisionen igen”.

Nu håber deres udsendte så bare, at Vestergaard, Tobias, Andreas og andre mere fodboldkyndige i truppen ikke er for hårde ved Jonas, når han møder ind til den første træning. Jonas holder nemlig med et engelsk fodboldhold, som lige nu kæmper for at genfinde svundne tiders storhed. Og så snakker vi ikke ret meget mere om det – for nu!