En ærgerrig terrier kommer til Vestkysten

Som spiller var han utrættelig.

Udgangspunktet var den defensive midtbane, og herfra sled og slæbte Claus Christiansen for klubber som AGF, Randers Freja og Herning Fremad.

Den ærgerrige terrier skånede hverken sig selv eller modstandere, og som træner stiller den 48-årige århusianer de samme krav til sine spillere.

Sidst på eftermiddagen tirsdag den 19. maj blev han præsenteret som ny cheftræner i Ringkøbing IF.

 

Normalt er loungen ved Green Arena proppet med fodboldelskende mennesker, men i disse Covid-19 tider er meget anderledes, og derfor var der denne eftermiddag kun de 10 tilladte personer samlet, da sportschef Jens Nielsen præsenterede klubbens nye cheftræner.

- En glædens dag, for Claus var det første navn på vores blok, da vi indledte arbejdet med at finde vores nye cheftræner, sagde Jens Nielsen, som med tilfredshed så tilbage på en lang proces, der endte lykkeligt med en underskrevet aftale gældende frem til sommeren 2022.

 

Claus Christiansen valgte i en ung alder fodbold frem for basketball, hvilket gav ham en flot karriere som spiller.

Den tog for alvor fart, da han skiftede barndommens Aabyhøj ud med AGF, og han nåede at spille 119 kampe for det århusianske fodboldflagskib side om side med prominente navne som blandt andre John Stampe, Stig Tøfting og Martin Jørgensen, og da den aktive karriere sluttede, var det naturligt for ham at fortsætte som træner.

- Fordi jeg elsker at lære fra mig og arbejde med mennesker, forklarede Ringkøbing IF’s nye cheftræner.

Det er det så gået ret godt med – hele syv oprykninger er det indtil nu blevet til i trænerkarrieren, og i en sæson lykkedes det ham også at redde Brabrand IF fra nedrykning til 2. division.

 

Han kalder sig selv en lidt hård træner, en krævende træner, men den bankuddannede cheftræner er det på en bund af godt humør og mandskabspleje som en højt prioriteret arbejdsopgave.

- Jeg elsker kreative spillere, forklarede han efterfulgt af en lille kunstpause:

- På den forreste del af banen.

Når modstanderne passerer midterlinjen, er det krig, slår Claus Christiansen fast.

- Vi kommer til at spille med tovejs spillere, og grundlæggende handler det om, at vi alle bidrager med det maksimale til gavn for holdet og klubben.

Med et job som valutarådgiver hos Jyske Bank, en kone der er selvstændig med egen tandlægeklinik samt to døtre, er der nok at få tiden til at gå med, men den sportsinteresserede familie bakker Claus Christiansen op med hensyn til trænerkarrieren.

 

For ham er det ikke afgørende, om han overtager et hold i 2. division eller danmarksserien – det vigtige er at udvikle og flytte den enkelte spiller og holdet.

- Hvis vi begynder i danmarksserien, må vi jo bare rykke op igen, lød det roligt fra Claus Christiansen, som altid har nydt at komme til Ringkøbing som modstandertræner igennem mange år.

- Jeg har alle gange mødt stor hjertevarme og dejlige mennesker her i Ringkøbing, så jeg glæder mig til at blive en del af klubben. Der har været en god, venskabelig og munter tone, men det kan jeg jo sagtens sige, for vi vandt jo altid, når vi var her, sagde han drillende, mens han grinende kiggede på sportschef Jens Nielsen.

- Jeg har et par gange på tætteste hold oplevet atmosfæren her i loungen på en kampdag, og der er en fantastisk opbakning til VIP-arrangementerne. I det hele taget råder klubben over et imponerende set-up.

 

Den officielle del af et anderledes og Coronapræget pressemøde nåede sin slutning, der blev serveret smørrebrød for de fremmødte, og selv om Claus Christiansen på dagen havde en stram tidsplan, indvilligede han i at tage et enkelt stykke.

Cheftrænerens bagkant skyldtes mors 75-års fødselsdag, som skulle fejres på en genåbnet restaurant i Århus, så æggene og rejerne var en passende forret, inden den ærgerrige terrier vendte snuden mod øst igen.

I vished om at en ny, spændende trænerudfordring venter ham ved Vestkysten.

 

Blå bog

  • Claus Christiansen
  • 48 år
  • Bor i Aarhus
  • Gift
  • Far til to døtre
  • Ansat som valutarådgiver hos Jyske Bank
  • Har tidligere været ansat i Danske Bank
  • Som spiller repræsenterede han Aabyhøj, AGF, Randers Freja og Herning Fremad
  • Som træner har han indtil nu repræsenteret AGF, FC Horsens, Brabrand IF, FC Skanderborg, TST Fodbold, Aarhus Fremad, Silkeborg KFUM, Lyseng IF (kvinder)
  • Han har underskrevet en toårig aftale med Ringkøbing IF