Dennis Juelsgård: "Midtbaneplads har været fysisk og mental omvæltning"

Ringkøbing IF er inde i en rigtig god stime, hvor man har hentet 13 point i de sidste fem kampe.

I den periode er det også blevet til masser af spilletid for Dennis Juelsgård, der er blevet placeret på den centrale midtbane, hvilket har krævet lidt af en mentalitetsændring for den tidligere angriber, der gerne vil være en leder på banen. 

”Det har uden tvivl været en fysisk og mental omvæltning at skulle spille på den centrale midtbane. Der er kommet flere meter i mine ben, og mit fokus er gået fra at ville være den der scorer de afgørende mål, til at være en af dem, som skal lede holdet. Alle ved, vi har mistet en del ledertyper, og den rolle prøver jeg så småt at tage på mig. Jeg ved dog af erfaring, at man ofte lytter til dem, som går forrest, så det er noget, jeg skal tage endnu mere med i mit spil,” forklarer han. 

De seneste gode resultater har givet et stort selvtillidsboost til hele holdet, men alle er også indstillet på, at det kræver hårdt arbejde at fortsætte ned af den samme sti. 

”Selvtilliden er kommet tilbage på holdet. Vi er selvfølgelig godt klar over, at vi kun har fået vores point, fordi vi er rykket tættere sammen i bussen og søgt de berømte marginaler. Vi har ikke udspillet nogle hold endnu, så de tre point kommer nok ikke flyvende ind med storken på søndag. Det skal vi selv sørge for,” understreger Dennis Juelsgård.

På søndag gælder det nemlig Vejgaard Boldklub, der har hentet syv point i sæsonens første otte kampe, men de seneste to kampe har nordjyderne snuppet fire point, og derfor forventer Dennis Juelsgård også, at de kommer til Ringkøbing med selvtillid. 

”Vejgaard kommer med en god portion selvtillid og tro på tingene efter fire point i to kampe. Vi skal mentalt være klar på, at det bliver en lige kamp. Leverer vi samme ydmyghed og arbejdsiver som i de tidligere kampe, samt er afklaret om, hvornår vi skal spille bondefodbold, og hvornår vi skal imponere vores trofaste fans med poleret fodbold, så tror jeg, vi tipper sejren over på vores side,” siger han. 

Netop Ringkøbing IF’s trofaste fans viste sig også godt frem i Odder i sidste weekend, og midtbanespilleren er dybt imponeret over kulturen i klubben, og han håber selvfølgelig på at se et proppet Green Arena på søndag. 

”Jeg kan snart ikke finde flere ord for den opbakning, der er i og omkring klubben. Den kultur er sjældent set, og det er heller ikke for sjovt, at alle modstandere glæder sig til et besøg på Green Arena. Vi er ubesejret i fem kampe, så jeg kan kun opfordre alle til at tage deres kone, mand, børn, nabo og hund med til kampen. Jeg vil ikke love, det bliver en køn kamp, men jeg vil love, at vi vil slide og slæbe for de tre point, og så har Mads også garanteret, at han skruer 10 procent ned for sit råberi,” siger Dennis Juelsgård med et smil på læben.

Opgøret mellem Ringkøbing IF – Vejgaard Boldklub fløjtes i gang søndag den 23. september klokken 14:00 på Green Arena. 

Kampen kan også følges på Facebook og ses live via følgende link: https://mycujoo.tv/video/ringkobing?id=22684.