Den stramme organisation banede vejen

Udfordringer var der nok af for Claus Christiansen i forbindelse med 2. påskedags hjemmekamp mod Viby IF.

Et kraftigt snefald gjorde det ikke muligt at afvikle kampen på Green Arena, men det lykkedes at gøre kunstgræsbanen klar, hvor en kraftig vind på langs ad banen til gengæld gav vanskelige arbejdsbetingelser for de to mandskaber.

Det blev også en chancefattig og tilfældig omgang, hvor der hurtigt ventede nye udfordringer for Claus Christiansen - først måtte en skadet Klaus Moesgaard forlade banen efter en halv times spil, og kort efter blev Daniel Kristensen udvist for en hævnakt.

- Vi kom ikke til de store chancer i de første 45 minutter, hvor vi ellers havde vinden i ryggen. Det viste sig dog, at også Viby havde problemer i anden halvleg trods medvinden, siger Claus Christiansen, som glædede sig over 1-0 sejren, der blev sikret på et pragtfuldt mål af Johan Søndergaard Larsen.

- Vi manglede fortsat lidt kvalitet i forskellige faser af spillet, men spillerne leverede flot efter pausen, hvor det handlede om en god organisation, så vi kunne holde nullet, og så måtte vi se, om der dukkede noget op, der kunne give tre point. Sådan en sejr kræver både held og dygtighed, og vi havde heldigvis begge dele, siger RIF-cheftræneren, som hverken var glad for Klaus Moesgaards skade og Daniel Kristensens røde kort.

- En sejr er altid noget værd, den giver både individuelt og som hold større tro på tingene, og det var en vigtig en af slagsen mod en direkte konkurrent, siger Claus Christiansen, som kan se frem til, at både Mikkel Holk og Andreas Lauridsen snart er aktuelle til kamptruppen.

- Der bliver brug for alle mand, for der kommer både skader og karantæner, så det handler om at skrabe point til sig hele tiden.