Den spændende sæsonpremiere står for skud

Fredag aften bliver 2. Division endelig skudt i gang igen efter en kort sommerferie, når Ringkøbing IF tager imod Jammerbugt FC hjemme på Green Arena.

Og en sæsonpremiere er naturligvis altid en af de mere spændende kampe, hvor der er en masse ubekendte for alle hold. Nye spillere er kommet til, og andre har forladt klubben, og det gør sig også gældende for morgendagens to kombattanter.

Hos Ringkøbing IF er nye ansigter islandske Ragnar Leósson og Martin Egelund, der er hentet i Esbjerg fB, ligesom Gloire Rutikanga fra FC Midtjylland har forlænget sin lejeaftale med endnu en sæson. Derudover skal det også nævnes, at hele otte ungdomsspillere er rykket op i førsteholdstruppen som udviklingsspillere, og de bliver selvfølgelig også meget spændende at følge.

Ud er gået Kenneth Lund, der har valgt at prioritere sit civile arbejde, mens Simon Vesterbæk og Martin Ebbensgaard er fløjet fra reden for at studere i Aarhu og sidst er Kasper Søby Mikkelsen og Eduard Puga ligeledes smuttet videre mod nye udfordringer.

Hos Jammerbugt FC har man sagt farvel til et fem spillere, men man har også hentet Nikolaj Lyngø hjem fra USA, Mikkel Konnerup i AaB, Sebastian Mourier i Viborg FF og Kasper Jensen fra Nørresundby FB.

Sidste år endte nordjyderne på en flot 6. plads i Oprykningsspillet, og med en umiddelbart forbedret trup bliver det uden tvivl en svær kamp for Ringkøbing IF, der skal levere på et rigtig højt niveau, hvis man vil starte sæsonen med en sejr.

Begge hold har også brugt de sidste par uger på at spille et par træningskampe, hvor Ringkøbing IF har spillet 1-1 imod Holstebro Boldklub og 2-2 imod Varde IF, mens Jammerbugt FC har slået Vejgaard Boldspilklub med 3-0, spillet 3-3 imod Aarhus Fremad og senest spillet 2-2 imod det svenske 1. Divisionshold Lindome GIF.

Om de træningskampe har været nok i den korte opstart til at få spillerne i topform må tiden vise, men ellers er der rig mulighed for at komme det i løbet af august, hvor Ringkøbing IF skal spille hele seks 2. Divisionskampe samt en enkelt kamp i Sydbank Pokalen.

Derfor ville det da også være helt perfekt at starte august ud med tre point, og skal det ske, så skal vi også gerne have et fyldt Green Arena til at støtte spillerne på banen. Tag familien med, bank på hos naboen og tag i samlet flok mod Green Arena, hvor RIF-grillerne er varme, øllene er kolde, og vejret forhåbentlig også sig fra sin bedste side.

Opgøret fløjtes i gang fredag klokken 19:00 på Green Arena, og kampen kan selvfølgelig følges på Facebook eller ses live via Ekstra Bladet+.

Kamppartner er Ringkjøbing Landbobank, der blandt andet sørger for et besøg fra Hjem-IS bilen i pausen af opgøret.