De nye: Kasper Nissen

5 norske klubber og ungdomsfodbold for Esbjerg FB står der på Kasper Nissens CV. Han er bare 22 år gammel, men har allerede prøvet en del i sin forholdsvis korte karriere.

Som så mange andre unge fodboldspillere fra Varde, kom Kasper Nissen til Esbjerg for at forfølge drømmen om en karriere inden for kridtstregerne. Allerede her stopper lighederne mellem Nissens og andre ungdomsspillere fra det vestjyskes tidlige karrierevalg. Efter sin tid som ungdomspiller i Esbjerg, valgte han i 2016 som 18-årig at flytte til Norge, og klubben Nest-Sotra i den 3. bedste række. 

Kasper Nissen fortæller selv, "Det var svært som så ung, at tilvænne sig livet langt væk hjemmefra". På fodboldbanen havde han det til gengæld ikke svært, han fik massere af spilletid og kvitterede ofte med scoringer for en klub der kæmpede med om oprykning. Da sæsonen 2016 sluttede, befandt Nest-Sotra sig på en 2. plads i tabellen og Nissen var øverst på topscorerlisten med 18 scoringer. 

I pokalturneringen samme år mødte Nest-Sotra i 4. runde, Norges med afstand største klub Rosenborg på deres hjemmebane Lerkendal. Her tabte Nest-Sotra 3-1, men Kasper Nissen spillede 83 gode minutter. 

Om det var præstationen på Lerkendal eller det stabile høje niveau i 2016 sæsonen vides ikke, men i vinteren 2017 skiftede Nissen Nest-Sotra og den 3. bedsterække ud med Tippeligaen og Sogndal. Et Sogndal-hold der på daværende tidspunkt var trænet af den tidligere Leeds og Aston Villa midtbanespiller Eirik Bakke. 

Desværre fik Nissens tid i Sogndal den værst tænkelige start, da han inden sæsonstart overrev sit ene korsbånd. Lægernes dom var hård: Han var ude i 14 måneder.

Da Sogndal i samme sæson rykkede ned skulle truppen trimmes til et liv, med lavere budgetter. Derfor blev Nissen udlejet til Lervanger, senere skiftede han permanent til Florø, og Asane dog uden den helt store succes, trods de lovende takter han vidste i Nest.

I starten af 2020 stod Kasper Nissen så og manglede en ny klub og her opstod kontakten mellem Ham og RIF. Han håber nu at finde tilbage til sin topform og hjælpe Ringkøbing til overlevelse i 2. divison.  

Fakta: 

Kasper Højvig Nissen
Født: 30.08 1997
Højde: 185 cm
Position: Angriber
Tidligere klubber: Esbjerg U/19, Nest-Sotra, Sogndal, Levanger, Florø og Asane
Yndlings klub: Manchester United
Idol: Zlatan Ibrahimovic eller Ronaldo (Den brasilianske)