De mange unge spillere imponerer sportschefen

Da Ringkøbing IF indledte sæsonen i danmarksserien med at vinde 2-1 over OKS, stillede værterne med et meget ungt hold.

To 20-årige stod for scoringerne i skikkelse af Christian Pinholt og Andreas Lauridsen, og der var også spilletid til spillere som Lauge Olesen, Johan Søndergaard Larsen, Tobias Plauborg Jensen samt Mikkel Holk, hvilket glæder sportschef Jens Nielsen.

- Vi ser resultatet af to års stærkt arbejde i U19-afdelingen, hvor Niels Henrik Larsen og Henrik Jensen har været med til at skabe et miljø, som både rummer de ambitiøse spillere, og spillere for hvem fodbold ikke har førsteprioritet, siger Jens Nielsen.

 I dag styres U19-spillerne af Andrés Lope, som tager sig af elitegruppen med 24 spillere, mens Henrik Vesterlund har ansvaret for resten af spillerne og andetholdet.

- Vi har i alt 48 spillere i vores U19-afdeling, og det er et fantastisk højt tal i forhold til det samlede antal af medlemmer i klubben. Det giver os mulighed for at tilbyde fodbold med jævnaldrende, så unge spillere på 16-18 år ikke skal tidligt op i en seniorafdeling og spille med "gamle" mænd, siger Jens Nielsen.

Ansættelsen af Arne Linnet som A+ træner skal også ses som en understregning af, at Ringkøbing IF ønsker at skabe sig en base med mange unge spillere, som har vestjyske rødder, og som med tiden kan danne stammen på klubbens bedste seniorhold.

- Det er det, vi håber og tror på. For nogle år tilbage rykkede vi op i 2. division med et hold bestående af mange lokale spillere, og forhåbentlig ser vi nu tegningen til, at noget lignende kan ske i fremtiden, siger RIF-sportschefen.