Danmarksserie-fodbold er sikret i Ringkøbing

Claus Christiansen har en evne til altid at bevare roen på bagkant af en kamp.

Man er ikke i tvivl, om han er sur eller glad, men han råber aldrig frustreret efter et nederlag, og han løber ikke lalleglad rundt efter en sejr.

Sådan var det også lørdag eftermiddag, hvor RIF-mandskabet spillede noget af det bedste i meget lang tid på Green Arena, og faktisk slap gæsterne fra Tjørring IF billigt ved kun at være bagud 4-0 ved pausen.

Nu endte opgøret med en både fortjent og overbevisende 4-1 sejr til hjemmeholdet, som dermed sikrede sig eksistensen i danmarksserien.

- Vi spillede Tjørring svagere, end de er, og vi lykkedes flot med det meste inden pausen. Vi var bevidste om, at vi ikke kunne fortsætte på den måde i anden halvleg, men sejren gør, at vi nu har ro på, så der allerede nu kan fokuseres på den kommende sæson, sagde Claus Christiansen.

Han nåede lige at blive en smule nervøs for en gentagelse af oplevelsen i hjemmekampen mod Skjold Sæby - masser af store muligheder men ingen scoringer.

- Vi havde muligheder i kampens indledende fase, som vi ikke udnyttede, men så gik det heldigvis stærkt derefter, og det var også fint med fire forskellige målscorere, sagde RIF-cheftræneren, der roste spillerne for at vise overskud.

- De har klaret det sammenpressede forårs-program virkelig flot, både fysisk og mentalt, og vi har mange gode ting at bygge videre forud for næste sæson. Det arbejde indleder vi allerede i sæsonens to sidste kampe, sagde Claus Christiansen efter den flotte sejr over Tjørring IF.