Brian Fredslund får en ny rolle i Ringkøbing IF

Udvikling af unge, lokale spillere er prioriteret højt hos Ringkøbing IF, og det understøttes nu med ansættelsen af Brian Fredslund som cheftræner i klubbens U19-afdeling.

Parterne kender allerede hinanden godt, da Brian Fredslund de seneste tre sæsoner med stor succes har haft ansvaret for den talentfulde 07-årgang i RIF, som han har ført op i liga 1, der er det højeste niveau for årgangen, hvilket blandt andet betyder kampe mod flere licensklubber.

- Jeg har i mine mange år som træner prøvet at træne det meste. Senest har jeg med stor fornøjelse trænet årgang 07 fra U12 til U14, og det har været spændende at arbejde med så unge elitespillere. Nu handler det så om elite hos de ældste ungdomsspillere, og en af mine opgaver bliver at gøre dem klar til voksenfodbold – både spillemæssigt, fysisk og mentalt, siger Brian Fredslund.

Han forventer ikke den store forskel i arbejdet, da han nu, og i fremtiden, er omgivet af ambitiøse og ærgerrige spillere trods aldersforskel.

- Det er jo fantastisk at arbejde med spillere, som brænder lige så meget som mig for fodbold, og det er motiverende at arbejde med spillere, der er på vej. I den fase er der gode muligheder for at flytte dem både som spillere og mennesker, siger RIF-træneren.

Parterne har underskrevet en toårig aftale, og det er efterhånden noget tid siden, at Brian Fredslund lancerede sit stop som træner for årgang 07.

- Jeg vidste ikke, hvad der ventede mig bagefter, og jeg nåede at snakke med andre klubber, men så åbnede denne mulighed sig, og jeg er meget glad for RIF – klubben kan bare noget helt specielt – og den betyder meget for mig, siger Brian Fredslund, som også ser frem til et tæt samarbejde med trænergruppen i seniorafdelingen.

- Vi arbejder jo alle mod et fælles mål – nemlig at udvikle masser af unge, lokale spillere til vores førstehold og seniorafdeling. Man kan sige, at opgaven hviler på to ben – på den ene side går vi altid på banen for at vinde, men en sejr kan også være at sende en spiller op til debut på førsteholdet, siger Brian Fredslund.

Sportschef Nicolai Wael glæder sig over, at aftalen med Brian Fredslund er underskrevet – ikke mindst fordi det strategiske arbejde med ungdomseliten vægtes højt.

- I Brian får vi en dedikeret og ambitiøs træner ind på en position, som er en nøgleposition i klubben. Han er dybt engageret, og Brian har senest vist med U14-spillerne, at han arbejder stenhårdt med udviklingen af vores unge elitespillere, så vi ser med både glæde og forventninger frem til samarbejdet, siger Nicolai Wael.