Beenhakkers drenge

Ringkøbing IF har mange hold og mange fællesskaber. Fra oldboys over Danmarksserien til U6. Drenge og piger. Og alle med kærligheden til fodbolden til fælles, men er det så bare det? Handler fodbold kun om at møde op til træning to gange om ugen, spille en turneringskamp og så gentage det hele ugen efter?

I den kommende tid vil vi rette spotlyset på nogle af klubbens mange hold, og bl.a. spørge dem om, hvad fodbolden betyder, og hvad der får dem til at fortsætte i en tid med mange andre farverige og lokkende fritidstilbud. Vi graver så at sige et spadestik dybere for at høre, hvad de aktive selv mener om fodbold, venskaber, kampe, sejre og nederlag. 

Tour de RIF begynder med klubbens serie 4 hold. Her handler fodbolden tydeligvis også om meget andet. Kammeratskabet, fester og piger, en øl i omklædningsrummet, godmodige drillerier og sikkert en hel del mere. Og så må holdet være Danmarks yngste og flotteste serie 4 hold. Truppen består af 21-22 unge, der er mellem 17-19 år, og de har stort set fulgtes ad i klubben, siden de var 5-6 år.  

Træner for drengene er Henrik Vesterlund Jensen AKA Leo Beenhakker. Det med Beenhakker vender vi lige tilbage til. Henriks filosofi for holdet matcher på bedste vis drengenes. Som han siger: ”Når vi går på banen, så går vi 100% efter at vinde. Sker det, så er vi glade, og nupper en øl eller to i omklædningsrummet. Taber vi, så hænger vi ikke lang tid med mulen, men en øl i omklædningsrummet skal vi ikke snydes for”.

At det sociale spiller en afgørende rolle kan Frederik Frydendahl skrive under på. ”Vi spiller for at vinde, men accepterer også det sociale rotationsprincip. Samtlige i truppen får spilletid, og det fungerer faktisk fint. Det betyder jo også, at presset er lidt mindre på den enkelte, og tiden kan så bruges til andet”. Om det med ambitioner siger Frederik: ”Vi har talt om, at det kunne være sjovt at rykke op i serie 3, men det skal ikke være på bekostning af fælleskabet og det sociale”.

Mange har over tid abonneret på og fremført det synspunkt, at der ikke var plads til kombinationen af ægte fight og vindermentalitet på banen og det sociale i RIF. At det med kammeratskab og en øl i omklædningsrummet ikke var muligt. Intet kunne være mere forkert, og serie 4 holdet udtrykker på bedste vis, at den kombination lever, og har det godt i klubben.

En anden af de ”gode drenge”, som Beenhakker oftest omtaler sine drenge, er Thor Bøndergaard. Han er nu i lære som ejendomsmægler, og han bruger også fodbolden som stedet, hvor han dyrker venskaberne og møder kammeraterne på hans egen alder. ”Der er fuld knald på omklædningsrummet både før og efter en kamp. Masser af ”after ski musik”. Og så hygger vi os bare sammen”.

Cheftræner Henrik Vesterlund Jensen bliver beskrevet af Thor, som et rummeligt menneske, der er god til at holde sammen på truppen. ”Henrik er samtidig god til at lytte, når vi kommer med konstruktive forslag til fx kampstrategi og formationsændringer. Resultatet så vi bl.a. udført forleden mod Ølstrup, hvor vi vandt 5-2”.

At fodbolden rækker ud over kampe og øl i omklædningsrummet kan Thor også berette om: ”Når FCM spiller kamp på søndag, så er vi 8 fra holdet, der sammen kører til Herning. Det understreger meget godt, at sammenholdet og fællesskabet er stærkt”.

Ud over fodbolden er jagt cheftræner Henrik ”Beenhakker” Jensens store lidenskab. Han står netop over for en tur på grisejagt i Sverige, som han udtrykker det, og for de jagtukyndige, så er grisejagt altså jagt på vildsvin. Så når drengene torsdag aften i lokalbraget på Aage Esbjerg Arena møder Lem, så er det med Jesper Jensen på sidelinjen. Beenhakker kan med sindsro drage på grisejagt, da drengene har lovet ham en sejr. Med en sejr over Lem, så ligger holdet godt til i toppen.  

Og så er vi kommet til det med kælenavnet. Hollænderen Leo Beenhakker var en dygtig træner i sine aktive dage, og han var kendt for at have en last, der i Spanien gav ham tilnavnet ”Don Leo”. Om det så også inspirerer de unge til at give cheftræneren et nyt kælenavn, Don Henrik, vides ikke, men det kunne måske vendes over en øl i omklædningsrummet. Hvorfor valget lige faldt på Beenhakker vil jeg overlade til google detektiverne, men kan dog sige så meget, at det har noget med en last at gøre, og så siger jeg ikke mere.