Anders Vestergaard Larsen: "Vi må ikke tro, at vi kan gå på vandet"

Efter en kedelig start på sæsonen er Ringkøbing IF kommet i gang på pointkontoen, hvor det de sidste to kampe er blevet til fire point, og det er sket med en spillestil, som Anders Vestergaard Larsen godt kan lide.

”Vi har lagt stilen en smule om og fokuserer på at bringe noget mere og arbejdsindsats ind i kampene. Det betyder meget, når selv alle vores luksusspillere begynder at tage arbejdshandskerne på,” forklarer forsvarsspilleren med et glimt i øjet og fortsætter.

”Generelt er det jo lidt den type fodbold, jeg godt kan lide at spille; med en god kompromisløs defensiv, store aggressivitet og 100% arbejdsindsats hele vejen rundt. Det flotte spille skal nok komme, men det vigtigste lige nu er at få samlet så mange point som muligt.”

Han stod selv for den ene scoring, da Ringkøbing IF i sidste weekend besejrede AB med 2-1, men den sejr skal ikke ændre på holdets mentalitet.

”Vi må ikke tro, at vi kan gå på vandet, bare fordi vi gav AB sæsonens første nederlag i sidste uge. Vi skal huske på de ting, som har skubbet gang i pointhøsten igen. Vi har også vist, at vi har en stor gejst, selvom mange måske troede, at denne var væk grundet den beskedne pointhøst. Vi har vist, at vi kan rejse os mentalt i kampene, selvom vi møder modgang, når Mads f.eks. har fået for meget sæbe på handskerne,” lyder det endnu engang med et stort smil fra Anders Vestergaard Larsen.

På søndag gælder det så Næsby Boldklub, der trods placeringen nederst i tabellen også har fået fire point i de sidste to kampe

”Næsby har været lidt i samme situation som os med meget få point i de første kampe, hvorefter de har fået lidt tur i den igen. Derfor er jeg også helt sikker på, at de nok skal bringe en masse energi ind i kampen, så det skal vi være klar på,” siger forsvarsspilleren.

Efter to udebanekampe i træk vender Ringkøbing IF tilbage på Green Arena på søndag, og det har holdet absolut ikke noget imod.

”Det er altid dejligt at komme hjem på Green Arena. Her er der som regel garanti for en rigtig god bane, hvilket hverken var tilfældet i AB eller Dalum. Herudover er det altid skønt at spille for de mange mennesker, som jeg håber vil bakke os op i den kommende medgang – ligesom i den forhåbentlige overståede modgang. Jeg håber, at vi kan holde nullet på søndag, og så scorer jeg nok selv en enkelt pind og ligger mig op som 1’er på den interne topscoreliste,” fortæller den selvsikre Anders Vestergaard Larsen til slut.

Opgøret imod Næsby Boldklub fløjtes i gang klokken 13:00 på Green Arena.

Er man forhindret i at komme ud på stadion, så kan kampen følges på Facebook eller ses live via Ekstra Bladet+.