Allan Mikkelsen: "Spillerne fortjener stor ros"

Så kom den endelig. Ringkøbing IF’s andethold har efterhånden været tæt på et par gange, og i søndags lykkedes missionen til UG med kryds og slange, da holdet sikrede sig oprykning til Jyllandsserien efter en sikker 6-1 sejr i Aulum. 

Men oprykningen har på ingen måder været nem. Den har nærmere været det modsatte. Holdet har nemlig haft en absurd hård duel mod Sædding Guldager. 

”Vi har hele tiden hængt efter Sædding Guldager, som vi godt nok slår i vores sidste indbyrdes opgør, men fordi vi dummer os de sidste 10 minutter, så var de bedre indbyrdes. Så troede man chancen var lidt væk, og så smed vi point i Herning, hvor man følte det var helt væk. Så tabte Sædding Guldager selv til Herning, og så kom vi foran, men det er jo kun de sidste tre runder, vi har været nummer et,” fortæller 2. holds- og assistenttræner, Allan Mikkelsen. 

Og det er trods alt også det rigtige tidspunkt at toppe rækken på, og selvom det først har været til sidst, at man har været klassens duks, så synes Allan Mikkelsen, at man har haft rækkens bedste hold. 

”I år har vi – på nær den første kamp – scoret i alle vores kampe, men vi har så også kun holdt nul to gange i kraft af, at vi har givet nogle dumme mål væk, hvor vi har været lidt ukoncentreret. Sædding Guldager var tæt på os, fordi de havde tre rigtig gode spillere fremme, men når vi ramte vores topniveau, var vi klart det bedste hold, hvis jeg selv skulle sige det,” lyder det fra træneren. 

Og mens oprykningen til Jyllandsserien i sig selv er fantastisk, så er det også dejligt at se på, hvordan den kom i hus. I den seneste 6-1 sejr over Aulum blev fem af målene nemlig scoret af spillere fra egen avl, og i løbet af sæsonen har truppen også været fyldt med spillere, der er kommet igennem klubbens egen ungdomsafdeling. 

”Vi har vel haft 4-5 spillere, der kommer udefra, men ellers er det spillere fra vores egen ungdomsafdeling, som også til tider er blevet krydret med et par U19-spillere, og man kan også godt se, at det betyder rigtig meget for dem at være med til at rykke os op,” siger Allan Mikkelsen og understreger, at truppens tilgang har været rigtig god gennem hele sæsonen. 

”Når man spiller på et 2. hold som vores, så kan man ofte se to forskellige tilgange. Den ene er den arrogante ’hvorfor skal jeg spille her igen’, eller man kan tage skeen i den anden hånd og kæmpe hårdt. Her i efteråret har samtlige spillere gjort det sidste, og det skal de have ros for.” 

Og efter vinterpausen står den så på Jyllandsserien for mandskabet, og det bliver uden tvivl en udfordring. Ud af en pulje på otte hold skal der mindst findes tre nedrykkere – og dette tal kan blive større, hvis der kommer nogle strukturændringer hos JBU. På trods af det håber Allan Mikkelsen på at kunne sikre overlevelse i rækken det første halve år. 

”Det er svært at forudse, hvordan holdet ser ud. Vi kan miste et par stykker, og flere nye kan komme til. Men forhåbningerne er, at vi kan få en god trup-størrelse, så vi kan redde os og komme i den bedste halvdel. Som jeg lige kan se, så er vi fire oprykker i vores pulje, og det er jo hold vi kan måle os med, og så skal vi bare sørge for, at vi som minimum vinder vores hjemmebanekampe,” lyder det fra træneren. 

Vi vil endnu engang gerne ønske både trænere, ledere og spillere tillykke med den flotte oprykning, og så håber vi samtidig, at 2. Division kan slutte 2018 godt af. Her står Allan Mikkelsen samtidig for dødboldene, og mon ikke der venter en scoring på en af dem? Det tror vi.