Allan Mikkelsen: "Jeg forventer spænding og nerver"

I morgen spiller Ringkøbing IF 2 sæsonens nok vigtigste kamp, når Holstebro Boldklub kommer på besøg i en playoffkamp om at spille i Jyllandsserien på den anden side af sommerferien.

Og til det opgør forventer holdets træner, Allan Mikkelsen, spænding og nerver, hvilket må forventes i finalekampe, som morgendagens opgør godt kan kategoriseres som.

”I og med Holstebro gerne vil rykke op, og vi selvfølgelig gerne vil undgå at rykke ned, så forventer jeg en masse spænding og nerver. Jeg kan godt være lidt ærgerlig over, at vi som oprykker til Jyllandsserien 2 bliver nummer fire ud af otte og stadig kan rykke ned, hvis vi taber den forkerte kamp til sidst, men sådan er det. Begge hold er andenhold, så vi har de samme udfordringer og er lige stillet den vej igennem,” fortæller Allan Mikkelsen.

Til opgøret har Allan Mikkelsen udtaget en håndfuld U19-spillere samt en U17-spiller, og selvom han forventer en masse spænding og nerver, så er han på ingen måder nervøs for, at holdet ikke kan klare presset.

”Vi håndterede presset rigtig fint i sidste weekend. Vi havde pistolen for panden, og der var vel trykket på aftrækkeren, men det overlevede vi, og det viser noget af det, holdet besidder. Og det må heller ikke blive for alvorligt, så spillerne bliver skræmte for at spille. Vores styrke er nemlig, hvis vi kommer ud og spiller fodbold. Det skal nok blive en god kamp fodboldmæssigt, og så håber vi, at vi står som vinderne til sidst,” lyder det fra ham.

Netop det spillemæssige er vigtigt for ham at understrege, for han mener, det er den vej igennem, Ringkøbing IF har de bedste chancer for sejr.

”Jeg håber, at vi kan sætte os på det. Vi mødte dem to gange i efteråret, hvor vi havde to gode kampe. Vi skal tage styring på kampen og have bolden, mens Holstebro måske gerne vil spille på kontraer, hvor de er rigtig gode, ligesom de er på dødbolde. Det må ikke blive for fysisk, så vi skal holde bolden på græstæppet,” forklarer Allan Mikkelsen.

Mens Ringkøbing IF seneste kamp ligger tilbage i weekenden, så var Holstebro i kamp i tirsdags, hvor det blev til 120 minutter i benene. Allan Mikkelsen var oppe at se den kamp, men han tror ikke, den kommer til at sætte det helt store aftryk på morgendagens finale.

”Det er klart, at det var en hård kamp for dem – også fordi det var meget varmt i starten af kampen – men jeg tror ikke, det kommer til at spille den store rolle. De fik dog umiddelbart to skader i kampen, og det kommer nok til at få en større betydning, hvis de ikke er med. Men uanset hvad er det op til os selv i sidste ende,” lyder det fra træneren til slut.

Opgøret imellem Ringkøbing IF – Holstebro Boldklub fløjtes i gang klokken 14:00 på banen bagved Green Arena, og der er naturligvis fri entré, så sørg for at komme ned og støtte holdet!