Sejr i sæsonpremieren

Temperaturen snoede sig omkring de 30 grader grader, da Ringkøbing IF søndag eftermiddag indledte sæsonen i danmarksserien med en hjemmekamp mod OKS.

Selv vinden orkede ikke at bevæge sig i varmen på Green Arena, hvor de 270 tilskuere så hjemmeholdet vinde med 2-1 efter en chancerig kamp.

Hjemmeholdets cheftræner Claus Christiansen havde valgt en startopstilling med både rutine og flere af klubbens unge talenter, og hjemmeholdet indledte opgøret med stor offensiv energi – den største mulighed stod Klaus Moesgaard for, da han efter 12 minutter med venstrebenet sendte bolden på den ene trekantsammenføjning.

Desværre blev han skadet i afslutningsøjeblikket, og han måtte lade sig udskifte med Johan Søndergaard Larsen.

Derefter meldte lynhurtige Christian Pinholt sig ind, og ham havde de fynske gæster en del bøvl med denne søndag.

Unge Pinholt havde allerede to kompetente forsøg på sit cv, da han efter 23 minutter bragte hjemmeholdet i front med 1-0.

Han loppede elegant bolden i nettet, mens OKS-målmanden befandt sig i det, der kaldes ingenmandsland.

Op mod pausen var der også et par fine forsøg fra Dennis Juelsgård – den første efter en fremragende solotur.

I begyndelsen af anden halvleg fik hjemmeholdet en gylden mulighed for at øge til 2-0, da Lennard Lauridsen blev spillet helt, men han valgte en aflevering på bekostning af en afslutning, og dermed kom der ikke noget ud af en ellers god chance.

Og så gik det, som det ofte gør – modstanderen svarer igen, men første gang leverede Simon Brogaard en flot redning i RIF-målet, men RIF-defensiven ikke så alt for robust ud, da OKS udlignede til 1-1 efter en stribe tilfældigheder i værternes straffesparksfelt.

Heldigvis fortsatte RIF-mandskabet med at producerer chancer, men det var nu ikke sådan en, som gav sejren – det var et indlæg.

Andreas Lauridsen sendte fra venstre side bolden ind foran mål, bolden sejlede over alt og alle, og via indersiden af stolpen hoppede den på plads i nettet til en 2-1 føring.

Stillingen holdt hele vejen, og dermed fik det unge RIF-mandskab en succesoplevelse i første forsøg, men det var også værd at notere sig opløftende præstationer fra blandt andre Christian Pinholt, Lauge Olesen og Jule Youmeni.

- Jeg er meget glad for sejren, og jeg er endnu mere glad for holdpræstationen. Alle gav alt, hvad de havde, sagde RIF-cheftræner Claus Christiansen.

Næste opgave for RIF-spillerne er på lørdag, hvor de på udebane møder Horsens fS.