Ringkøbing IF snublende nær Oprykningsspillet efter sejr

Ringkøbing IF hentede tidligere i dag årets første sejr, da man besejrede Tarup-Paarup med 1-0 på en sen scoring af Mikkel Koustrup.

Ringkøbing IF virkede til at ville revanchere sidste uges nederlag mod Brabrand IF, og holdet var klart mest på bolden i indledningen, men det blev kun til et par halvforkølede afslutninger mod gæsternes mål.

Tarup-Paarup arbejdede sig dog bedre ind i opgøret, og efter et kvarter kom kampens foreløbige største chance til de fynske gæster. Et dumt boldtab af Ringkøbing IF satte en omstilling i gang for Tarup-Paarup, og på kanten af feltet fik de testet Mads Petersen, men den høje målmand kom fint ned og nuppede afslutningen.

Efter en lille halv time var det så Ringkøbing IF, der igen pressede på for en scoring. Først sendte Dennis Juelsgård en perfekt diagonalbold mod Mikkel Jakobsen, der med en lige så flot førsteberøring kom alene mod målmanden, men fra en halvspids vinkel vandt målmanden duellen, da han reddede forsøget ud til et hjørnespark.

Det efterfølgende hjørnespark gav om muligt en endnu større chance, da Dennis Juelsgård kom først på Jacob Sandals indlæg, men bolden blev reddet inde på stregen, inden den blev ekspederet ud af kommunen af Tarup-Paarups forsvar.

Fem minutter før pausen fik Ringkøbing IF endda også puttet bolden i nettet, da Mikkel Jakobsen drev bolden ind fra højre side og til sidst lagde den til rette for Kenneth Lund, der resolut sparkede den ind med venstrebenet, men linjedommeren havde vinket for offside kort forinden.

Dermed forblev det 0-0 efter de første 45 minutter, og fra starten af 2. halvleg var der ikke nogen af holdene, der skabte de helt store muligheder.

Men efter en time fik Ringkøbing IF tilkæmpet sig en mindre matchbold. Lennard Lauridsen blev nemlig nedlagt i en omstilling af gæsternes Mads Hansen, hvilket kampens dommer takserede til et gult kort, og da Tarup-Paarup-spilleren havde fået et i første halvleg, så var Ringkøbing IF en mand i overtal i den sidste halve time.

Det betød naturligt nok, at Ringkøbing IF havde bolden det meste af tiden, og Mikkel Jakobsen, Lennard Lauridsen, Kenneth Lund og Anders Vestergaard kom da også frem til afslutninger, men ingen af dem kom forbi gæsternes målmand.

I den anden ende fik Tarup-Paarup også kæmpet sig frem til to fine chancer efter dødbolde, men begge af deres afslutninger gik på den gale side af træværket.

Det lignede derfor, at kampen skulle slutte uden scoringer, men lige inden dommerens tillægstid kom det forløsende mål. Ringkøbing IF kombinerede sig ind i gæsternes felt, hvor Mikkel Jakobsen til sidst gik mod baglinjen og sendte et fladt indlæg ind foran mål. Det kom om til bagerste stolpe, hvor Mikkel Koustrup var kommet med frem fra sin højreback, og i andet forsøg fik han sparket sit første RIF-mål ind over stregen til stor jubel for tilskuerne på Green Arena.

Det blev kampens eneste mål, og derfor kunne Ringkøbing IF fejre årets første sejr, hvilket efterlader holdet snublende tæt på Oprykningsspillet, da man med tre kampe igen har otte point ned til Vejgaard Boldklub på syvendepladsen.

Netop Vejgaard Boldklub er Ringkøbing IF næste modstander, når turen går til Nordjylland i næste uge.