Ringkøbing IF sensationssejrede på Djævleøen

Det stod ikke ligefrem skrevet i stjernerne, at Ringkøbing IF skulle få sæsonens første sejr i AB, der endnu ikke havde tabt i denne sæson, men det var ikke desto mindre, hvad der skete, da Ringkøbing IF vandt 2-1 i Gladsaxe efter scoringer af Anders Vestergaard Larsen og Martin Egelund.

I indledningen havde værterne bolden mest og kom også frem til et par halve chancer, men det var Ringkøbing IF, der scorede kampens første mål. Et langt indkast fra Klaus Moesgaard blev sendt ind mod forreste stolpe, hvor Anders Vestergaard Larsen netop fik snittet bolden, så den røg forbi værternes målmand til en overraskende vestjysk føring efter 16 minutter.

Minutterne efter havde AB to glimrende muligheder for at udligne, men fælles for begge afslutninger var, at de ikke endte inden for målrammen.

Men udligningen kom en håndfuld minutter inden pausen. En afslutning fra kanten af feltet så Mads Petersen sent, hvorfor han kun fik bolden dirigeret ud på stolpen, og Yonas Nielsen var først over den og sparkede den i nettet til 1-1.

I 2. halvleg kom Ringkøbing IF dog glimrende ud, og da Mikkel Jakobsen spillede Lennard Lauridsen fri foran mål, var der også gode muligheder for en scoring, men han forsøgte at spille Jacob Jay Andersen endnu mere fri på tværs i feltet, men afleveringen sejlede ud over baglinjen.

Men målet kom kort efter. Og hvilket mål det var. Et langt indkast fra Klaus Moesgaard blev clearet af værterne, men ikke langt nok for bolden hoppede ud til Martin Egelund, som smadrede bolden op i nettaget med et fremragende spark efter 55 minutter.

I den anden ende var AB også tæt på at blive farlige efter et langt indkast kort tid efter, men deres forsøg blev sparket over mål.

Efter 68 minutter kom AB så bagved Ringkøbing IF’s forsvar, men i stedet for at afslutte valgte de at spille bolden på tværs, og her fik Jesper Dalsgaard clearet bolden til Sverige.

Få minutter senere fik Ringkøbing IF en gylden mulighed for at udbygge føringen. Mikkel Jakobsen spillede Jacob Jay Andersen i dybden, og efter en nærkamp med en forsvarsspiller var han alene med målmanden, som han forsøgte at runde, men desværre uden gevinst.

Herefter pressede AB mest på, men det blev aldrig helt farligt. Det bedste tilbud kom fem minutter før tid, hvor et indlæg blev smidt ind i Ringkøbing IF’s felt, men midt for mål sendte AB bolden over mål.

Derfor kunne Ringkøbing IF fejre en sensationel 2-1 sejr i Gladsaxe over AB, og mon ikke spillerne har haft en god bustur hjem.

Næste kamp er på søndag, hvor Næsby Boldklub kommer på besøg, og den kamp sparkes allerede i gang klokken 13:00.