Ringkøbing IF lever endnu i 2. division

Cheftræner Claus Christiansen var udfordret inden lørdagens udekamp mod Slagelse, som var sidste skud i forhold til at bevare muligheden for endnu en sæson i 2. division.

Flere udskiftninger var foretaget på grund af skader og afbud – blandt andet tre i bagkæden – men de 11 udvalgte samt alle indskiftningsspillere leverede det, der skulle til med en 2-1 sejr.

I første halvleg var det Dennis Juelsgård, som, trods manglende kamptræning efter en lang skadespause, viste, at sparketeknikken ikke har lidt skade af pausen.
Med venstrefoden sparkede han smukt Martin Egelunds forarbejde i nettet fra kanten af hjemmeholdets felt, og den stilling holdt til pausen.

Godt 10 minutter inde i anden halvleg blev det så 2-0, da Jacob Jay Andersen sikkert omsatte det straffespark, han selv fremtvang, men glæden varede dog mindre end to minutter, inden Slagelse reducerede.

Resten af kampen viste RIF-spillerne, hvordan krig ser ud på en fodboldbane. Det var til at se, at gæsterne kæmpede for sin divisionsstatus, og det perfekte punktum havde været, hvis Mark Rasmussen i det 90. minut havde udnyttet en friløber, men han overplacerede sit forsøg.

Godt fire minutters overtid blev det til derefter, men RIF-mandskabet stod både fast og sammen, og dermed blev Slagelse for alvor trukket ind i bundkampen.

- Vi leverede en rigtig god holdindsats, hvor vi forsvarede os godt. Vi var også lidt heldige i slutfasen, hvor Slagelse kom til mange indlæg, men omvendt havde vi også vores muligheder på omstillinger, sagde en tilfreds Claus Christiansen.

Det var en flok trætte spillere, han sad sammen med i bussen hjem fra Vestsjælland, men til gengæld fejlede humøret ikke noget.

- Vi fik i perioder af kampen også varmet bolden lidt mere i egne rækker, så spillet ikke blev så hektisk, og derudover arbejdede alle stenhårdt. Det var et stærkt udtryk fra spillerne, slog Claus Christiansen fast.

Han må dog til den kommende kamp se bort fra Jesper Dalsgaard og Nikolaj Pape, som begge ryger i karantæne, men til gengæld er der håb om, at folk på skadeslisten bliver klar til onsdagens udekamp på Frederiksberg i København.

- Hvis vi i de sidste to kampe præsterer på samme niveau som i Slagelse, vurderer jeg, at vi har gode chancer for en ny sæson i 2. division, sagde Claus Christiansen på bagkant af de tre point på Harboe Arena.