RIF kæmpede forgæves mod overmagten

Sidst på eftermiddagen tirsdag spillede Ringkøbing IF 1. runde i Sydbank Pokalen, og modstanderen på et solbeskinnet Green Arena var Vendsyssel FF fra NordicBet Ligaen.

Gæsterne vandt opgøret med 2-0 foran 340 tilskuere, men RIF-spillerne kunne sagtens være indsatsen bekendt, selv om pokaldrømmen blev knust tidligt.

RIF-mandskabet indledte opgøret offensivt, uden det dog blev til store og oplagte muligheder, som krævede en seriøs indsats af Vendsyssel-målmand Peter Friis Jensen.

I den modsatte ende måtte Simon Brogaard til gengæld vise klassen efter 25 minutter, da han viftede et hovedstødsforsøg over målrammen, men et par minutter senere var han prisgivet, da Tobias Plauborg Jensen rettede en afslutning fra Tiemoko Kanoté af.

Hjemmeholdet havde dog også optræk til et par chancer inden pausen – blandt andre var Kasper Nissen tæt på – men pauseføringen på 1-0 til Vendsyssel FF var ikke den mest urimelige i fodboldens historie.

Urimeligt var det heller ikke, at dommer Mikkel Redder i begyndelsen af anden halvleg fløjtede for straffespark til gæsterne i en situation, hvor Anders Vestergaard kiksede i afspillet – efterfølgende stoppede han Tiemoko Kanoté med ulovlige midler - Ali Messaoud sparkede sikkert og knastørt bolden i nettet til 2-0.

Umiddelbart efter 2-0 scoringen kom RIF-mandskabet tæt på scoring to gange - først sendte Dennis Juelsgård bolden på oversiden af trekantsammenføjningen, og kort efter leverede Kasper Nissen en fremragende vending i Vendsyssel-feltet, men afslutningen med venstrebenet sneg sig forbi det lange hjørne.

Indskiftede Mads Jakobsen havde også et par kompetente forsøg, unge Tobias Plauborg Jensen var med et stolpeskud også tæt på, men mest af alt var opgøret mod nordjyderne god læring for de mange, unge RIF-spillere.

Pokalfinale bliver det dog ikke til i denne omgang - til gengæld venter der en anden vigtig kamp på lørdag - Varde IF på udebane i danmarksserien.