Martin Egelund sikrede sen sejr til Ringkøbing IF

I årets sidste hjemmebanekamp fik Ringkøbing IF hentet sæsonens første hjemmebanesejr, da man på Green Arena besejrede FC Sydvest med 2-1 takket være to flotte scoringer af Martin Egelund, der scorede i slutningen af både 1. og 2. halvleg.

Chancemæssigt var det dog ikke den mest sindsoprivende kamp for de 308 tilskuere, der havde trodset det sløje vejr i Vestjylland, men lidt blev det dog til.

FC Sydvest forsøgte sig et par gange fra distancen, hvor Mads Petersen dog aldrig blev tvunget ud i redninger, og ellers havde gæsterne også en god portion hjørnespark, som dog heller aldrig helt blev farligt.

I den anden ende kom Ringkøbing IF's første gode chance efter 17 minutter, da en bold dumpede ned for fødderne af Jesper Dalsgaard, der var sat op på midtbanen til dagens kamp. Alderspræsidenten fik sendt et forsøg afsted, men det blev blokeret af forsvaret.

Efter en lille halv time var det dog meget tæt på, at FC Sydvest fik bragt sig foran. Gæsterne slog et knivskarpt, fladt indlæg fra højre side, og ved forreste stolpe dukkede en angriber op, men han kunne kun lige akkurat få dirigeret bolden op på ydersiden af den ene stolpe.

Derfor lignede det også, at de to hold skulle gå til pause uden scoringer, men det ville Martin Egelund anderledes. Et indlæg blev headet væk af gæsterne, og ude på kanten af feltet stod Martin Egelund klar til at tage bolden ned, tage et træk til højre for derefter at sparke bolden op i det ene målhjørne med en hård inderside.

I 2. halvleg kom Ringkøbing IF egentlig ganske fint ud og kom frem til et par chancer. Først var Kasper Møller Thomsen tæt på at få hovedet på et indlæg fra Mikkel Jakobsen, senere fik Lennard Lauridsen en afslutning blokeret i feltet, og til sidst sendte Mikkel Jakobsen et langskud snært forbi den ene stolpe.

I stedet var det gæsterne, der stod for kampens næste scoring, da man var lidt over halvvejs i 2. halvleg. Et indlæg fra FC Sydvest blev headet væk af Ringkøbing IF's forsvar, og da FC Sydvest sparkede returen mod mål, strøg bolden mellem venner og fjender, og ramte til sidst Mads Blom og gik forbi Mads Petersen i Ringkøbing IF's mål.

Herefter var der igen et par halve chancer i begge ender, men det så ud til, at det skulle ende 1-1 på Green Arena. I hvert fald lige indtil Martin Egelund fik en chance i dommerens tillægstid.

Nikolaj Pape Sørensen sendte en lang bold op i bagrummet, hvor Klaus Moesgaard undlod at heade til bolden. Dette fikserede FC Sydvest-forsvaret, og så kunne Martin Egelund løbe ned mod målmanden med en forsvarsspiller på ryggen. I løb kiggede angriberen ud på linjedommeren for at se, om han var vinket for offside, og da dette ikke var tilfældet, så valgte han at sparke bolden knastørt over i det lange hjørne til stor jubel for tilskuerne på Green Arena.

Tillægstiden bød ikke på flere chancer, og så kunne Ringkøbing IF fejre sæsonens første sejr på hjemmebane til stor tilfredshed for alle på Green Arena, der efterfølgende blev serviceret af ølsmagning fra Hancock samt livemusik fra Volf Duo, og så kunne den weekend ikke slutte meget bedre.