Flot Ringkøbing-sejr på Fyn

Lørdag eftermiddag gæstede Ringkøbing IF topholdet Marienlyst, og efter 90 minutter på det fynske kunstgræs endte det med en 2-0 sejr til gæsterne.

På en blæsende efterårslørdag var gæsternes cheftræner Claus Christiansen tvunget til ændringer i startopstillingen, da både anfører Mikkel Kjeldstrup og forsvarskrumtap Anders Vestergaard Larsen var ude på grund af skader.

Det betød nye opgaver for unge Tobias Plauborg Jensen, som tjekkede ind i det centrale forsvar ved siden af rutinerede Jesper Dalsgaard, mens Daniel Christensen fik sin første startplads på klubbens bedste mandskab - med base på den defensive midtbane.

I de første 45 minutter betød ændringerne kun noget positivt - gæsterne pressede på fra begyndelsen, og inden for de første fem minutter var der fine forsøg fra både Dennis Juelsgård og Kasper Nissen.

I det hele taget var der et fint udtryk hos RIF-mandskabet inden pausen, og det blev garneret med taktisk disciplin, og, som første halvleg skred frem, kynisme på den sidste tredjedel af banen. Inden kynismens indtog var gæsterne dog tæt på at komme bagud, da en fynsk frisparksbold prellede af mod overliggeren.

Den var til gengæld ikke i vejen for udeholdet, da Kasper Nissen efter 32 minutter leverede et fremragende oplæg til Tobias Plauborg Jensen, som fra tæt hold headede gæsterne i front, og bare fire minutter senere blev det 2-0, da endnu et langt indkast voldte Marienlyst-defensiven store problemer - Mikkel Holk gjorde det slemme ved hjemmeholdet, og sparkede 2-0 målet i nettet med venstrefoden.

I pausen havde et par fynske tilskuere svært ved at forstå, at favoritterne var bagud 2-0, for de kan jo ikke spille fodbold, lød det på syngende fynsk om RIF-mandskabet, og som om det ikke var nok, så var dommer Hans Henrik Høite Hansen også pivelendig, mente hovedparten af de fynske fans. Det ændrede dog ikke noget på måltavlen - der stod fortsat 2-0 til Ringkøbing IF, da anden halvleg gik i gang.

Det satsede hjemmeholdet på at ændre i anden halvleg, hvor Marienlyst var boldbesiddende, og det meste spil foregik på gæsternes banehalvdel, hvor RIF-mandskabet dog forsvarede sig godt og klogt.

Hjemmeholdet havde et frisparksforsøg på ydersiden af stolpen, men generelt havde de svært ved at skabe de store og åbne muligheder mod et RIF-mandskab, hvor alle arbejdede stenhårdt og med taktisk disciplin - indtil overtiden hvor hjemmeholdet fremtvang et straffespark.

Det betød dog ikke alverden, for Simon Brogaard leverede en suveræn redning, og det gjorde bestemt ikke humøret bedre hos de fynske fans.

Ringkøbing IF hentede tre vigtige point på baggrund af stor disciplin og arbejdsindsats, og Daniel Christensen leverede flot på den defensive midtbane, Kasper Nissen arbejdede hårdt i hele kampen, og generelt bidrog alle RIF-spillere til 2-0 sejren på en svær udebane.