Farvel til 2. division og anfører

Måske var der noget symbolsk over den stille regn, som silede ned over Green Arena lørdag eftermiddag.
Tårerne fra oven var med lidt fantasi en reaktion på Ringkøbing IF’s afsked med 2. division, og hvis det ikke var årsag nok, var hjemmekampen mod Holbæk samtidig et farvel til klubbens anfører og målmand Mads Petersen.

Allerede inden opgøret var værternes nedrykning en kendsgerning, så på den måde betød 4-2 nederlag til Holbæk ikke noget, og hjemmeholdets indsats i de første 45 minutter indikerede da heller ikke ligefrem divisionsfodbold.
Allerede efter seks minutter førte gæsterne, de sørgede selv for udligningen ved at lave et i øvrigt fremragende selvmål på hovedstød, men kort efter fik Holbæk-mandskabet alt for let spil på vej mod en 2-1 føring, som holdt til pausen.

I anden halvleg blev det bedre for Ringkøbing IF, og det var ganske fortjent, at Jacob Jay Andersen kynisk og køligt udnyttede en ellers sjælden fejl i gæsternes defensiv.
2-2 holdt indtil kampen sidste minutter, hvor to fejl hos hjemmeholdet tillod Holbæk at sikre sig de tre point via en 4-2 sejr.

- Vi skal ikke tabe sådan en kamp – som minimum skal vi have et point, sagde RIF-cheftræner Claus Christiansen.
Han ærgrede sig over, at personlige fejl blev udslagsgivende, men han var også befriende ærlig i sin samlede vurdering.
- Vi har ikke haft den fornødne kvalitet, og derfor rykker vi ned. Vi kan ikke påstå, at verdens største uretfærdighed har ramt os, som Claus Christiansen sagde.

Til gengæld glædede han sig over at se unge spillere som Johan Søndergaard og Lauge Olesen i startopstillingen, og undervejs var der debut til både Mads Dahl Overgaard og Magnus Merrild, som lavede fine indhop.
Det var rart at se dem i aktion – unge spillere med stor vilje og lyst. Det er det, vi skal bygge videre på i fremtiden, sagde RIF-cheftræneren, som efter kampen sendte spillerne på 14 dages ferie.

Allerede inden kampen mod Holbæk understregede sportschef Jens Nielsen, at planen er en hurtig returbillet til divisionsfodbold, og nu følger en hektisk tid i bestræbelserne på at få sammensat en slagkraftig trup til at løse opgaven.