Bittert nederlag på Green Arena

Onsdag aften var Ringkøbing IF på en af sæsonens vigtigste opgaver, da mandskabet hjemme på Green Arena tog imod Skovshoved IF i nedrykningsspillet i 2. division.
Gæsterne var fire point foran RIF-mandskabet inden opgøret, og den afstand blev desværre øget, da Skovshoved-mandskabet vandt med 2-1 foran 414 tilskuere.

Skovshoved-spillerne kom med selvtillid efter en sejr over FC Sydvest i seneste spillerunde, og allerede i første minut leverede gæsterne da også den første afslutning – som dog ikke voldte Mads Petersen problemer i hjemmeholdets mål.
Cheftræner Claus Christiansen var for første gang i spidsen for RIF-spillerne, og han sendte et kompakt hjemmehold på banen, som skulle stå imod det teknisk stærke Skovshoved-mandskab – hvilket værterne lykkedes godt med i kampens indledning.

Det var også i den fase, Martin Egelund bragte Ringkøbing IF i front, da han efter 13 minutter køligt udnyttede en flad pasning fra højre.
Føringen var fortjent, men den fik også den effekt, at Skovshoved-spillerne begyndte at gøre sig ekstra umage for at få fat i kampen igen.
Langsomt men sikkert pressede gæsterne hjemmeholdet tilbage på banen, og sekunder inden pausen fik de den scoring, de jagtede – og udligningen til 1-1 var smukt orkestreret.

Efter pausen gik der mange minutter uden de store, oplagte chancer, og kampen bølgede længe frem og tilbage.
Og så kom en af de sekvenser, som cheftræner Claus Christiansen havde advaret imod på forhånd – RIF-boldtab midt på banen – hvilket Skovshoved IF hurtigt udnyttede til at bringe sig i spidsen med 2-1 efter en skarp stikning ind bag hjemmeholdets forsvarskæde.
Der blev efter scoringen forsøgt med flere indskiftninger hos hjemmeholdet, men det lykkedes aldrig for alvor at sætte et taktisk disciplineret Skovshoved-hold under pres.
Med nederlaget er Ringkøbing IF sidst i nedrykningspuljen – der er nu fem point op til Slagelse på den rigtige side af nedrykningsstregen.