45 minutters fodboldfest på Green Arena

Nu er det jo slet ikke sikkert, at Tjørring IF’s målmand Alexander Bach engang får børnebørn, men hvis han gør, fortæller han med garanti ikke om det 20. spilleminut af udekampen mod RIF som det første.

Andreas Lauridsens solotur fejlede bestemt ikke noget, men afslutningen med højrebenet var ikke den mest potente i moderne fodbolds historie – og alligevel smuttede bolden i nettet til en 2-0 føring.

Scoringen var på mange måder symptomatisk for et opgør, som endte med en sikker 4-1 sejr til hjemmeholdet på Green Arena – det gæstende Tjørring-mandskab havde ikke meget at glæde sig over.

I de første 45 minutter stod der RIF på alt, og hjemmeholdet udnyttede flot den enorme plads, som blev dem givet.

Inden pausen var der jubel efter scoringer hele fire gange, Mikkel Holk, Andreas Lauridsen, Klaus Moesgaard og Lauge Olesen eksekverede, og pauseføringen gav et klart og retvisende billede af første halvleg, hvor der var klasseforskel.

Gæsterne havde nok at tale om i pausen, og de indledte da også anden halvleg bedre, hvilket kastede en reducering af sig efter et hjørnespark, da Patrick Sand fra forreste område snittede en hjørnesparksbold i nettet.

I det hele taget fik hjemmeholdet mindre plads at spille på efter pausen, hvilket var en rigtig god og nødvendig idé af gæsterne, hvis det ikke skulle blive rigtig grimt for dem, og samtidig skruede hjemmeholdets spillere ubevidst ned efter en første halvleg, hvor de til tider fik grotesk god plads.

Det gav en anden halvleg, hvor fodboldfesten mistede pusten, og hvor gæsterne fortsatte med at satse på standardsituationer og lange bolde op mod ensomme Kenneth Lund i angrebet, og den tidligere RIF-spiller burde faktisk modtage en hædersbevisning – så mange forgæves meter løb han i løbet af opgøret.

Eneste minus for RIF var, at Klaus Moesgaard forlod banen i anden halvleg på grund af en skade – resten var flot, fint og overbevisende.