Læs forord til næste hjemmekamp

På søndag lukker og slukker vi med sidste hjemmekamp i foråret. Et oprykningsspil, der i skrivende stund før sidste kamp mod B 93 kun har givet sølle 7 points. Et oprykningspil, der har fået meget kritik, fordi der for mange hold ikke har været andet end æren at spille for, men også et forår hvor vores nuværende niveau har vist, at der stadig er et stykke vej til bare at kæmpe om de bedste placeringer.

”Ja, det må vi sige”, erkender Nicolai Wael. ”Vi er oppe mod gode modstandere, der en for en er bedre end vores spillere, men det vidste vi sådan set godt på forhånd. Når vi har fået de gode resultater som f.eks. 1-0 sejren over Skive eller 3-1 i Aarhus fremad har det primært været på en fremragende holdindsats over hele linjen, hvor alle mere eller mindre præsterede på top niveau af deres formåen. Og det er bare svært at ramme den for alle i samme kamp, men det er betingelserne, for at vi kan skabe resultater, når vi er oppe mod de bedste”.

Mange af vore modstandere råder over flere kampafgørende spillere med x-faktor, og det gør det alt andet lige lidt vanskeligere også at forsvare sig imod. Det så vi klart i Kolding, hvor deres offensive spillere i højre side gang på gang stod for farlige gennembrud, der til sidst også blev afgørende med en målgivende aflevering.

Nu er Kolding så også 1. divisionshold efter sommerferien, og man kunne sagtens mene, at 2. division er det maksimalt opnåelige for vores klub. Det er det måske også, men hverken trænere, spillere eller ledere vil acceptere, hvis vi kun spiller for at bevare niveau – det er der ikke meget udvikling i. Derfor ligger det også i vores mindset at have ambitioner om at blive bedre på alle fronter både på og uden for kridtstregerne.

Til sommer rykker der 8-9 spændende U19 spillere op, og det er også en pind, vi vil forfølge. Det er mange år siden, vi har haft så meget talent i en årgang, og de har allerede i foråret haft mange kampe på vores jyllandsserie hold, så de kommer med en anderledes robusthed både fysisk og taktisk.

”Ingen af dem går direkte ind på 2. divisionsholdet i en start 11, men vi har da en formodning om, at flere vil få mange spilleminutter allerede i næste sæson”, vurderer Wael. ”For det er jo også en del af klubbens strategi at udvikle egne spillere til vores førstehold. Det er fedt at arbejde med talentudvikling, men det rækker ikke alene, hvis vi virkelig vil rykke os, så jeg ser gerne truppen suppleret med et par offensive spillere udefra”.

Men inden skal vi altså lige have afsluttet ordentlig mod B 93. Københavnerne ligger solidt placeret midt i rækken med 10 points afstand ned til os og har i øvrigt vundet de sidste 4 kampe ud af 5, så det er et formstærkt mandskab at slutte af mod. Og lad os benytte os af lejligheden til at vaske miseren af fra sidste 4-0 nederlag hjemme mod HIK, og for den sags skyld også de 4-0 i Vanløse.

I håb om en god kamp og samtidig tak for i år – velkommen på Green Arena.
Jens S. Nielsen