Læs forord til næste hjemmekamp

Med 1 point i Vejgaard spillede vi os definitivt ind i dette forårs oprykningsspil, og dermed indfriede spillerne og trænerteamet klubbens store mål. Det lå måske længe i kortene, fordi vi allerede ved vinterpausen inden de sidste 6 kampe havde et 6 points forspring, men ikke desto mindre er der stor grund til at kippe med flaget for Wael og Co.

Det er en fornem præstation for anden gang i træk at kvalificere sig blandt de 38 bedste fodboldhold i Danmark – til sammenligning er Ringkøbing DK’s 65. største by, så vi er noget foran målt på indbyggertal. Tilmed har der været stor udskiftning i truppen i vinterpausen, så flere spillere har skullet finde deres rolle på holdet, og her er der ingen tvivl om, at en uges træningslejr i Tyrkiet har været en god investering både socialt og fodboldfagligt.

”Jamen jeg er da også stolt af spillerne”, bedyrer cheftræneren. ”Det er jo faktisk ikke en naturlov, at vi skal spille med om kirsebærene og slet ikke med 8 points forspring til nærmeste forfølger. Jeg ville selvfølgelig gerne have haft alle 3 i Vejgaard, men når det ikke lykkedes, var det fint at lukke bagsmækken med det ene point, der teoretisk var nødvendigt inden de sidste 2 kampe. Nu bliver opgaven, at finde de sidste 6 point mod først Odder og sidst mod HH’s Sydvest, så vi stadig er med i feltet bag førerholdene”.

Som noget nyt føres alle point med over i slutspillet, hvor det tidligere kun var point mod de modstandere, man kvalificerede sig med. Det kan vi ikke klage over, for vi har faktisk kun erobret 9 point mod oprykningsholdene og altså 20 med mulighed for 6 flere mod nedrykningsholdene. Og kigger vi på målscoren har vi hverken scoret flere mål eller indkasseret flere end de foranliggende, mens det omvendt forholder sig sådan, at vi både har scoret flere mål og indkasseret færre end alle hold under os. Hvem siger, at fodbold ikke er retfærdig?

”Der er jo ikke altid så stor sammenfald mellem præstationerne og de faktiske tal, men det afslører også, at vi lige mangler det sidste for at være med i den helt sjove ende af 2. division”, vurderer Wael. "I øjeblikket har vi en trup, der arbejder stenhårdt for hinanden, er godt organiseret og spiller med stor disciplin på de rigtige steder på banen. Vi mangler lidt x-faktor på enkelte positioner – nogle flere kampafgørende spillere, og så håber jeg, vi hen over sommeren kan bevare alle i truppen, for skal man præstere i toppen er kontinuitet også vigtigt”.

Den sidste del er der gode muligheder for, og arbejdet med at sikre cheftrænerens ønsker er i gang. Vi kender nu det sportslige niveau mindst halvandet år frem, og det er en fin platform at arbejde ud fra – både i forhold til at holde på spillere, men også når det gælder om at tiltrække nogle udefra.

Nu drejer det sig først Odder, som i foråret har leveret så fint med deres nye træner Michele Demontis. Uafgjort mod både Jammerbugt og Kolding taler for kvalitet, og det er begge hold, vi har tabt til. Odder, skal som os, samle så mange point sammen som muligt – bare til nedrykningsspillet, men jeg er næsten sikker på, at det er et hold, vi også møder efter sommerferien i den nye 2. division.

Vi må desværre undvære Kasper Thomsen på grund af lidt for mange ufine tricks. Til gengæld har både Simon Vesterbæk og Casper Petersen udstået deres, lige som Pape også forventes klar med en skinne på næsen, så umiddelbart bliver der god konkurrence om pladserne i bagkæden – også fordi tilbagevendte Jesper Dalsgaard har været enestående i sit comeback.

Alle kampe i 2. division spilles lørdag samme tid, så vi må desværre afvige fra vores normale spilletidspunkt. Det skal dog ikke forhindre et lige så stort velkommen til Odder, tilskuere og dommertrio.

Jens S. Nielsen